avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Evitarea dublei impuneri cu Germania
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Evitarea dublei impuneri cu Germania

Buna ziua,
va rog daca puteti sa-mi spuneti care este procentul care trebuie retinut dintr-o plata catre o societate din Germania, cu care s-a incheiat un contract de prestari servicii - "service pt software".
As dori sa stiu cat trebuie retinut in cazul in care societatea din Germania ne trimite un certificat de rezidenta fiscala pentru evitarea dublei impuneri si cat trebuie retinut in cazul in care nu imi trimite un certificat de rezidenta fiscala.
Am citit conventia de evitare a dublei impuneri cu Germania insa din ce scrie acolo, eu nu am reusit sa-mi dau seama unde trebuie incadrat acest tip de serviciu.
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: crissy2703 , utilizator 14:01, 12 Aprilie 2013
Buna ziua,

Ar fi bine sa detaliati mai in amanunt care este natura serviciilor primite de la nerezident. Este foarte important in vederea incadrarii in tipurile de venituri precizate in conventie.

Numai bine
Societatea din Germania ne-a vandut niste aparate gen GPS precum si softul aferent acestora - care sunt montate pe tractoare. Contractul de prestari servicii face referire la intretinerea soft-ului pentru aceste aparate ( precum si update si suport telefonic ), intretinere care o pot face direct din Germania prin internet sau daca e necesar vor veni in Romania pentru a face acest lucru ( dar numai in cazuri majore) .

Multumesc
Buna ziua,

Din cele detaliate de dvs. inteleg ca serviciile in cauza sunt de natura unei asistente tehnice de specialitate si se incadreaz in prevederile 3^1 din Normele de aplicare ale art.115, alineatul 1 litera (d), deci nu reprezinta redevente.
In aceasta situatie, prestarile respective se incadreaza fie la art.7 fie la art.21 din Conventia dintre Romania si Germania(Legea 29/2002) si sunt impozitate in statul de rezidenta al prestatorului cu exceptia celor obtinute prin intermediul uni sediu permanent.
In aceste conditii, daca detineti un certificat de rezidenta al persoanei care va presteaza serviciile respective la data platii sumelor, nu trebuie sa retineti impozit pe veniturile nerezidentilor.

Numai bine
multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidenti gratic gratic In cazul unui import de prestari servicii intracomunitare, se face retinerea la sursa a impozitului pe venitul nerezidentilor, chiar daca furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Retinere la sursa melchior melchior ce fel de servicii europene poate primi o persoana juridica romana care sa nu fie impozitate cu retinere la sursa? (vezi toată discuția)