avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte asociatie proprietari

Buna seara

De ceva ani tot avem probleme cu presedintele asociatiei de proprietari ai blocului in care locuim. Din pacate nu suntem proprietari ai apartamentului acesta apartinand in continuare de ICRAL si am ramas restanti datorita unor probleme personale, nu din rea vointa.
Problema pe care vreau sa o ridic este urmatoarea: datorita problemelor personale am ramas restanti la intretinere 2 luni, insa am platit-o imediat cum am avut banii necesari.
Presedintele asociatiei de proprietari de la sine putere a luat fizic apometrul de apa calda fara a ne informa in prealabil cu toate ca acela ne apartine deoarece l-am platit. De asemenea, nu exista nici un proces verbal de predare primire si nici un proces verbal de intrunire a consiliului prin care s-a luat aceasta decizie.

Intrebarea pe care vreau sa v-o adresez este ce anume putem face pt ca pe viitor sa nu mai avem astfel de probleme. In ziua de astazi este f greu sa supravietuiesti si nu cerem pomana de la nimeni. Nu cred ca exista pe lume oameni care sa doreasca sa o duca rau. Nimeni nu este dator sa plateasca pt noi, de aceea orice penalizare am platit-o intotdeauna.

Nu exista o reglementare legala care sa faca acest tip de oameni sa faca lucrurile transparent? Ce anume trebuie sa facem pt ca aceasta situatie sa fie rezolvata fara alte probleme?

In conditiile in care acest apometru a fost luat de la locul lui fara a ne informa in prealabil nici verbal si nici in scris nu reprezinta furt?

Va multumesc anticipat si astept raspunsul Dvs.

O seara frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: mpc , utilizator 13:29, 9 Aprilie 2013
Daca nu aveti incredere in apometrele folosite ca repartitoare de costuri in cadrul condominiului, de ce nu aveti curaj sa cereti presedintelui o verificare metrologica a acestor aparate , iar in cazul cand sunt respinse la verificare, sa plateasca asociatia contravaloarea verificarii ?.Bineanteles daca sunt admise platiti dvs. pariul nu ?.

Eu cred ca presedintele a,, confiscat'' apometrul pentru a avea dovada consumului neachitat, exact ca la contoarele electrice cand nu se achita consumul , vine distribuitorul taie macaroana si pastreaza aparatul ca dovada pentru un eventual litigiu in instanta.
1-Interventia neautorizata asupra aparatelor instalate pe partea comuna de instalatie condominiu,reprezinta abuz si conditionat de circumstante poate fi retinuta inclusiv fapta prevazuta si pedepsita de legile in vigoare
Mai mult ,ridicarea fara temei legal a aparatului individual de contorizat constituie un abuz, in conditiile in care fiecare aparat de contorizat este obligatoriu sa fie prevazut cu 2 sigilii,un sigiliu la cadran ,al doilea la piesa de bransare la reteaua de alimentare
In situatia in care fiecare proprietate detine aparate de contorizat individuale,pe cale de consecinta acestea apartin exclusiv proprietarului apartamentului,situatie in care interventia tertului presedinte de asociatie de proprioetari poate fi retinuta ca si fapta prevazuta si pedepsita de legea in vigoare
2-Referitor la penalitatile aplicate
L nr 230/2007 Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

va multumesc mult de tot pentru precizarile Dvs.

O zi buna in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometru defect NicolaeRazvan NicolaeRazvan În urmă cu 3 luni de zile m-am mutat în chirie într-o garsonieră, datorită serviciului.Probail datorită neglijenței mele, n-am verificat foarte ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Apometre apartament alinatinu alinatinu Buna ziua. Mi-am instalat pe data de 17 martie 2012 apometre de apartament (apa calda si rece) intr-un bloc unde cca 80% din locatari au apometre.. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)