avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reintoarcere in servici dupa Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reintoarcere in servici dupa Concediu crestere copil

Buna seara!Lucrez intr-o companie nationala.Acum un an si doua luni am nascut.Inainte sa nasc am lucrat in vaslui , contractul fiind nedeterminat.Concediul crestere copil l-am ales de un an.Am cerut sa ma intorc in iasi daca se iveste un post.Mi s-a spus ca singurul este unul determinat[ pe care l-am si acceptat de 4 luni], Noul contract are modificat doar locatia si salariul!Tipul de contract nu este modificat!Mai am sanse sa raman in acest post dupa ce-mi expira contractul{desi pe el nu scrie ca ar fi determinat}?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:40, 9 Aprilie 2013
1. Uitati-va pe exemplarul dvs. din contractul individual de munca (CIM) la litera C. Durata contractului, acolo scrie daca este pe perioada nedeterminata sau determinata.

2.- Daca este un CIM pe perioada determinata atunci acesta inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data la care expira prioada pentru care a fost incheiat.
- Daca angajatorul doreste poate prelungi durata CIM, cu acordul dvs. sau il poate transforma in CIM pe perioada nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim intrerupt sau nu? silvia99 silvia99 buna dimineata! daca un angajat are contract pe determinata intre 28.05 - 31.08.2011 si apoi act aditional prin care se stipuleaza trecerea pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata mihialescu mioara mihialescu mioara Revin la subiectul pe care l-am mai abordat cu privire la cim pe durata determinata si as vrea sa intreb daca, prin act aditional prelungesc perioada intiala a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime suciugeorgeta suciugeorgeta Daca un salariat pleaca cu data de 05.05.2011 mai este nevoie sa ii dau adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011-05.05.2011 daca nu a avut nici o ... (vezi toată discuția)