avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamatie functionar public Serviciu Asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamatie functionar public Serviciu Asociatii de Proprietari

In luna martie am participat la reconvocarea Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari, statutara de aceasta data, legea 230/2007 permitandu-ne sa votam cu majoritatea celor prezenti. Fiind prima Adunare Generala din an convocata de presedinte, pe ordinea de zi au fost doar dari de seama, plan de masuri pe 2013 si diverse. Nefiind multumiti de activitatea presedintelui am solicitat sa supunem la vot completarea ordinii de zi cu schimbarea acestuita din functie, moment in care functionarul delegat de la Primarie a intervenit spunand ca nu putem completa ordinea de zi anuntata. In ciuda faptului ca i-am oferit temei legal art. 23 alin. 5 din Legea 230/2007 a opinat in continuare ca nu putem schimba presedintele decat pe calea unei Adunari Generale Extraordinare sau discutand la diverse. Evident sedinta s-a incheiat fara sa mai putem vota nimic. Am depus o reclamatie la primarie impotriva functionarului public care consider ca a interpretat gresit legea, insa luarea lor de pozitie, prin purtatorul de cuvant, a fost urmatoarea: schimbarea presedintelui este o procedura prea complexa pentru a fi introdusa la Diverse, astfel ca daca doriti schimbarea faceti Adunare Generala Extraordinara. Interesant ca despre posibilitatea de a completa ordinea de zi nu au pomenit nimic. Au dreptate sau isi apara colegul?
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 13:59, 11 Aprilie 2013
annabela a scris:
Totusi nu am avut alegeri de 2 ani. Mandatul e pe 4 ani ca la parlamentari? :)

Mandatul presedintelui asociatiei este prevazut in statutul asociatiei. Vedeti ce prevede statutul asociatiei dumneavoastra.
Statutul nostru prevede:
Art.5.9. Proprietarii vor alege în adunarea generală membrii comitetului executiv; mandatul celor aleşi fiind de 2 ani. Numărul membrilor comitetul executiv va fi stabilit de adunarea generală a asociaţiei de proprietari, un număr impar şi nu mai mic de 3.

Asa ca din doi in doi ani facem alegeri chiar daca proprietarii aleg aceiasi membri in comitet.
Puteti preciza daca reprezentantul Primariei a fost invitat la sedinta dvs sau in ce calitate a venit?
A fost invitat de presedintele asociatiei de proprietari.
Este clar ca functionarul de la Primarie tine cu cel care l-a invitat caci pentru asta l-a si invitat presedintele cu pricina. Convocati o adunare generala extraordinara, il schimbati pe presedintele pricinos si ati rezolvati problema. Pe cei de la Primarie lasati-i in pace ...
Presedintele ne-a mai facut o surpriza. Am depus o cerere de eliberare documente in copii conform cu originalul acum 2 saptamani. Azi dimineata am gasit pe usa scarii un pomelnic in care presedintele sustine ca documentele socilitate sunt confidentiale si, eventual, unul dintre solicitanti sa mearga la sediu sa ii arate cateva detalii. E corect? Noi vrem copii dupa documente financiar-contabile pentru a contacta un expert contabil deci nu ne ajuta cu nimic o vizita la sediul asociatiei in care sa fim vrajiti cu una si cu alta si in final sa nu primim nimic. Putem sa il obligam sa dea copii de pe doc. prin instanta folosind acest raspuns ca refuz de a ni le elibera?

Alte discuții în legătură

Incalcarea legii 230/2007 annabela annabela Buna ziua tuturor. In calitate de membru al unei asociatii de proprietari am participat ieri la o Adunare Generala. Impreuna cu alti cetateni, am avut 2 ... (vezi toată discuția)
Este legal? kuriaky kuriaky La sedinta adunarii generale reconvocata (prima sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum), pe ordinea de zi la punctul 4 se mentiona: \"completarea ... (vezi toată discuția)
De cate ori trebuie sa se organizeze adunarea generala a locatarilor ca sa se poata lua decizii legale ceapraga ceapraga Buna ziua, Avem din pacate o administratora, un cenzor , un presedinte si un comitet executiv care nu se ... (vezi toată discuția)