avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVOCARE DIN FUNCTIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVOCARE DIN FUNCTIE

Am fost revocat din functie prin decizie a directorului general si apoi am semnat un act aditional in baza deciziei.Se specifica ca actul aditional a fost semnat in baza deciziei, care decizie nu specifica din ce motiv si nici nu se specifica vreun termen de contestatie. La ora inceperii programului aveam o functie iar spre sfarsitul programului am fost chemat la serviciul resurse umane sa semnez cele doua documente. Le-am semnat si a doua zi a facut o informare catre directorul general ca acea decizie reprezinta o modificare unilaterala a CIM si ca voi analiza si voi proceda in consecinta!
Nu am primit vreun raspuns, de fapt nu am cerut acest lucru prin acea informare.
Pot sa ma adresez in instanta?
Va rog sa ma ajutati si cu un model de plangere eventual cu trimitere la legislatia aplicabila!
Multumesc foarte mult, sunt intr-o situatie implorabila!
Mentionez ca am fost numit in functie prin decizie a directorui general, sigur alta persoana era director, iar societatea nu este privata.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
ContSters50658, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 10 Aprilie 2013
In termen de 45 de zile de la data comunicarii acelei decizii va puteti adresa Tribunalului in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca pentru anularea acelei decizii.
Multumesc mult pentru raspuns!
...am mai adaugat la mesaj o precizare, iar in legatura cu termenul de 45 zile, pe undeva citisem de 30 zile!
Sunteti din sectorul bugetar sau privat?
Am precizat ca nu suntem societate privata, ci semibugetara
Art. 211 din Legea nr.62/2011 prevede :
Cererile pot fi formulate de cei ale căror drepturi au fost încălcate după cum urmează:
a)măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie revocare din functie samblaky samblaky Am fost revocat din functie prin decizie a directorului general si apoi am semnat un act aditional in baza deciziei.Se specifica ca actul aditional a fost ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat EUlavy EUlavy buna ziua; pe scurt: 1.CIM suspendat conform art.52 lit.c Codul muncii (plangere penala facuta de angajator) 2. conducatorul institutiei este si el invinuit ... (vezi toată discuția)
Decizie director iancu123 iancu123 in cat timp se poate ataca o decizie a unui director general de societate comerciala in instanta, chiar daca nu scrie termenul, si care este prevederea legala ... (vezi toată discuția)