avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile copilului - pensie; autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile copilului - pensie; autoritate parinteasca

Buna ziua! Am o fetita de 3 ani si 5 luni . Tatal ei este cetatean suedez. In ultimii 2 ani ne-a trimis cam 500 euro o data la 3 -5 luni si mai rar chiar.Pana azi, eu am crescut acest copilas. Acum, el este cu altcineva nu este casatorit si are un baietel de 1-2 anisor. Problema este ca acum incearca si ma tot ameninta ca o sa imi ia fetita. Cum nu am fost niciodata in aceasta situatie, puteti dumneavoastra sa ma ajutati si sa imi spuneti ce drepturi avem noi? putem sa il obligam sa ne plateasca lunar o suma de bani? Unde trebuie sa merg sa aplic pentru asa ceva? Mentionez ca fetita mea este pe numele lui, iar eu sunt casatorita acum. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabiner Avocat , Avocat 14:52, 10 Aprilie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti sa introduceti o actiune in instanta avand ca obiect stabilire pensie de intretinere. Aceasta actiune o depuneti la instanta de la domiciliul reclamantului.



Articolul 533 Plata pensiei de întreţinere.

(1) Pensia de întreţinere se plăteşte în rate periodice, la termenele convenite de părţi sau, în lipsa acordului lor, la cele stabilite prin hotărâre judecătorească.

(2) Chiar dacă creditorul întreţinerii a decedat în perioada corespunzătoare unei rate, întreţinerea este datorată în întregime pentru acea perioadă.

(3) De asemenea, părţile pot conveni sau, dacă sunt motive temeinice, instanţa de tutelă poate hotărî ca întreţinerea să se execute prin plata anticipată a unei sume globale care să acopere nevoile de întreţinere ale celui îndreptăţit pe o perioadă mai îndelungată sau pe întreaga perioadă în care se datorează întreţinerea, în măsura în care debitorul întreţinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara RianaIonesci RianaIonesci Buna ziua , mi-ati fi de mare ajutor in aceasta problema , am 20 de ani și nu am primit pensie alimentara niciodată de la mama mea . Ma lăsat in grija ... (vezi toată discuția)
Modalitate de plata pensiei alimentare fainamac fainamac Suntem in process de divort cu sotul meu. Sa oferit să plătească o contribuție de pensie la un cont bancar în numele unui copil care vă poate beneficia ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor pendre pendre Buna ziua sant divortat platesc pensie intretinere dupa 2 copii. Copii sant 7 si 11 ani. Vreu si platesc pensia intreaga suma cat mai sant pana cand ... (vezi toată discuția)