avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termenul legal de raspuns pt. o cerere depusa la Casa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termenul legal de raspuns pt. o cerere depusa la Casa Nationala de Pensii.

Am depus o cerere(sesizare) la Casa Nationala de Pensii in data de 13.03.2013 pe adresa lor de mail.Este adevarat ca daca nu primesc nici un raspuns in termen de 30 de zile, cf. legii aceasta cerere se considera aprobata?Eventual va rog detalii.
Cel mai recent răspuns: dumitrudd , utilizator 14:21, 27 Aprilie 2013
in legatura cu problemele legate de dosarul dvs de pensionare adresati-va cjp-ului unde aveti dosarul de pensie. casa nationala redirectioneaza in acest sens corespondenta cjp-ului spre competenta solutionare.
1. Sesizarea a fost depusa la Casa Nationala deoarece dosarul meu de pensie a fost trimis la Institutul national de expertiza ( Bucuresti Panduri 22)
2. De la Casa judeteana mi s-a spus ca nu mai este de competenta lor ( telefonic).
3. Din cate stiu daca trimit o sesizare gresit , institutia respectiva este obligata sa-l redirectioneze corect in termen de 5 zile ( OG 27/2002 cred) si sa ma notifice, ceea ce nu s-a intamplat .
incercati sa va adresati direct inemrcm-ului in vederea solutionarii problemei dvs.
1. Problema ridicata de mine in cererea respectiva era ca dupa 2 luni ( atunci ) in care nu mi-am primit pensia ( 350 lei lunar , iar acum sunt 3 luni ) din motive financiare , medicale , si personale (si sotia este si ea in pensie de boala) nu ma pot deplasa la INEMRCM , in consecinta ii rog sa reexamineze dosarul meu in continuare la Sibiu.
2. La solicitarea mea telefonica (la INEMRCM -registratura unde este dosarul meu in prezent) raspunsul a fost : "Oricum o sa ajungeti toti aici " , si mai voalat dar taios mi sa spus ca daca mai vreau pensie sa merg acolo.
Dosarul meu de pensie este la INEMRCM pentru ca nu am dat spaga ,dar situatia mea medicala era prea clara ca sa ma poata depensiona ( medicul de familie la care sunt inscris are si competenta in medicina muncii -cabinet particular ) [editat]

CNPP este ierarhic superior INEMRCM , le-am adresat o petitie cu 2 raspunsuri posibile : DA va prezentati in continuare la comisie la SB sau NU , veniti la B la INEMRCM pentru ca .......... si pt asta aveau la dispozitie 45 de zile cf. OG 27/2002 . Pt . unii functionari de la CNPP legile sunt facultative? Din cate am inteles de la o stire de la TV din 80 de contestatii depuse la CNPP din jud. Sibiu s-a raspuns la .......nici una!

[Mesaj editat - pct. 2.13 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare a legii procesomanul procesomanul Buna ziua, Am trimis la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) o cerere pentru a mi se furniza niste date din dosarul meu personal de pensie. Greseala mea a ... (vezi toată discuția)
Am castigat in instanta recalcularea pensiei. am depus la casa ... eliza100 eliza100 Am castigat in instanta recalcularea pensiei. Am depus la Casa De Pensii sentinta legalizata in data de 7 iulie 2021, dar aceasta nu mi-a raspuns pana in ... (vezi toată discuția)
Cu ce casa de pensii se judeca pentru refacerea unei decizii de pensionare GaryMoore GaryMoore Buna seara, Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de ... (vezi toată discuția)