avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii fiscale pentru Intreprindere Individuala?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii fiscale pentru Intreprindere Individuala?

Buna ziua!
Ce declaratii fiscale se completeaza in cazul I.I si cand se depun( din oct. 2012)?
Intreprinderea Indiv.poate elibera facuri pe persoane fizice?
Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: TDenisa , utilizator 11:37, 17 Aprilie 2013
In anul 2012, la infiintarea intreprinderii individuale ati depus declaratia 220 cu venitul estimat si v-a venit acasa decizie de impunere? Pe acea decizie va da suma de platit si termenul in care trebuie facuta plata.
Fata de acel venit declarat estimat pentru 2012, urma sa platiti si rate anuale anticipate la impozitl pe venit si contributie la sanatate.
Rata la contributia la sanatate se plateste trimestrial, pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.
Acum, pana la 25 mai 2013 va trebui sa completati si sa depuneti declaratia 200 cu ce ati realizat in anul fiscal 2012.
Veniturile, in cazul activitatii dumneavoastra, sunt toate sumele incasate din activitatea desfasurata. Nu sunt venituri sumele cu care ati venit dumneavoastra la infiintarea intreprinderii individuale sau pe parcurs.
Cheltuielile sunt unele deductibile in totalitate, altele deductibile limitat iar altele nedeductibile.
Impozitul e de 16%.
Pentru anul 2013, in luna ianuarie, ati depus declaratia 220 cu venitul astimat pentru acest an si v-a venit decizia de impunere acasa?
Daca nu aveti in alta parte un loc de munca cu contract de munca, pentru intreprinderea individuala trebuie sa platiti si contributie la pensie. Pentru asta, pana la 31 ianuarie trebuia sa depuneti declaratia 600.
Puteti sa dati facturi si la persoane fizice.
Va multumesc foarte mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 220 si 200 pfa acatanas acatanas In februarie 2012 am infiintat PFA, am depus declaratia estimativa 220 cu un venit net 500 lei. In anul 2012 am realizat un venit net de 6000 lei. In 25 mai ... (vezi toată discuția)
Ajutor simulare la concret al calcului taxelor la stat pentru pfa (fara tva / servicii web) an 2012-2013 romeot27 romeot27 Buna, Am un PFA deschis in luna 10.2012. Au trecut 6 luni de atunci si am facturi emise in valoare de 14000 RON. Nu sunt angajat in alta parte, deci sunt ... (vezi toată discuția)
Cass pentru intreprinderea individuala elkecri elkecri Buna ziua, Mi-am facut o intreprindere individuala la inceputul anului si in momentul acela eram angajat la o societate asa ca nu trebuia sa platesc ... (vezi toată discuția)