avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Aplicabilitate a legii nr. 333 din 2003
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Aplicabilitate a legii nr. 333 din 2003

Suntem o societate cu capiatl integral de sta.Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma de paza "impusa"pentru paza obiectivelor .In momentul de fata situatia economica nu este prea roza .Am dori sa reziliem contractul de paza ce este valabil pana la 31.12.2013.Avem de transportat si valori -transportul lor se face dupa un traseu prestabilit cu personal calificat -sofer -casier-politist locat inarmat;masina echipata conform prevederilor legale .
Intrebari :
1.In ce conditii se poate rezilia contractul?
2.Este obligatiorie incheierea contractul de paza cu o firma specializata?Exista sanctiuni?Politia Nationala nu a dat un raspuns concret-in sensul ca ne-a transmis ca in cazul unui eveniment suntem pasibili de amenda ?!!!!!!-Fara a ne da o alternativa .
3.Paza obiectivelor poate fi asigurata cu forte proprii?In ce conditii ?
4Avem si o casierie , pentru care sunt montate un sistem video buton de panica ,gratii si altele pe langa paza umana a firmei de paza .Se poate introduce doar sistemul de monitorizare video si sa se renunte la paza umana a firmei de paza ?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 09:58, 11 Aprilie 2013
Buna ziua!
Nu va pot da un raspuns atat de clar pe cat v-ati dori, dar, din cate stiu, daca nu aveti contract de paza cu o firma specializata, politia se va eschiva in cazul in care se intampla ceva....
Cunosc pe cineva care lucreaza tot la o societate de stat. Nu au firma specializata, iar paza o fac cu personalul propriu. Au avut mai multe incidente in care au intrat in curte si au fost furate diverse materiale, unele destul de valoroase, iar cand a fost facuta plangere la politie, acestia au spus ca nu pot face nimic pt ca nu au firma de paza!!!!
In cazul in care are loc ceva mai serios (de ex. eveniment la casierie), politia nu cred ca are cum sa nu se implice, dar cred ca veti primi si d-voastra amenda (dupa cum a fost si raspunsul lor), pt ca nu aveati firma de paza angajata..... :(
In schimb, in opinia mea, cel mai mare pericol ar fi unul ce include sabotarea..... Daca renuntati la contractul de paza, s-ar putea sa fiti calcati de hoti care au fost "informati" ca d-voastra nu mai aveti firma de paza la obiectiv.... De obicei cam asa se intampla....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti fac dosar penal ContSters55557 ContSters55557 este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plan de paza transport valori grigoras_t grigoras_t Buna ziua, In urma unui control al Politiei la un punct de lucru al societatii s-a ridicat urmatoarea problema: de ce nu am plan de paza pentru transport ... (vezi toată discuția)
Planul de paza mariussam mariussam urmez un curs de paza ,acolo am primit o tema de facut , si am o intrebare Cind se intocmeste planul de paza intrun singur exemplar ? :( [as ... (vezi toată discuția)