avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare C.I. persoana divortata, sentinta fara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare C.I. persoana divortata, sentinta fara stampila ''definitiva si irevocabila''

salut
am si eu urmatoarea problema , mama este plecata in Italia si astazi ii expira C.I mi-a trimis o procura speciala prin care ma imputerniceste pe mine sa depun si sa semnez toate actele in locul ei
am aproape toate actele in vederea schimbari C.I mai putin sentinta de divort definitiva si irevocabila
pe care nu o mai gasesc
din ce am citit pe internet aceasta sentinta care este trimisa cu posta nu este cea definitiva si irevocabila (este adevarat ?)
am mai citit ca trebuie sa mearga la judecatoria unde sa eliberat sentinta avocatul sau persoana care apare in sentinta cu o cerere prin care sa i se elibereze sentinta definitiva si irevocabila in original care trebuie legalizata
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:36, 11 Aprilie 2013
Mama va poate imputernici pe dvs sa mergeti la judecatorie si sa solicitati in numele ei o copie dupa hotarare legalizata cu formula definitiva si irevocabila.
Pt copie aveti nevoie de cerere ( o puteti descarca de pe net sau gasiti formulare la xerox in judecatorie), chitanta cec de 2 lei si timbru judiciar de 0.15 lei.

ma gandeam si eu la chestia asta dar problema ii ca are nevoie urgent de C.I ca sa vina in romania inainte de sarbatori
daca ar trimite o procura prin care ma imputerniceste pe mine o sa dureze foarte mult pana ajunge in romania
dupa ce am scis mesajul pe forum am vorbit si cu un avocat (cel care a oficiat divortul ) care a zis ca imi trebuie cam 100 lei pt acte ( inseamna ca a vrut sa scoata ceva bani de pe spatele mamei mele )
din ce ati scris dvs inteleg ca copia o sa o primesc gata legalizata ?
prin fax nu se poate trimite procura speciala ? pt imputernicirea mea

multumesc frumos pt raspuns
Daca avocatul v-a zis ca va ia doar 100 de lei , ar fi ok ca se descurca mult mai usor . Poate e suficient o imputernicire avocatiala ca sa nu mai dati banii pe procura.

Nu va vine prin posta legalizata, mergeti la judecatorie si va programati, apoi va duceti sa depuneti cererea si v- legalizeaza.

Procura v-ar trimite-o nu pe fax, ci prin posta sau curier rapid.

Daca nu reusiti sa ii faceti actele pana in sarbatori, poate sa ceara un titlu de calatorie de la ambasada / consulat sa calatoreasca cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort droni droni Buna ziua Mama mea are o sentinta de divort din 2004. Este plecata din tara, iar acum cand a dorit sa-si modifice actele la ambasada i s-a spus ca nu poate ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva yvon yvon Buna ziua, in data de 08.06.2011 ar fi 30 de zile de la primirea sentintei de divort (a fost apel). Daca nu se face recurs la ea, in ce conditii pot obtine ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata Vasile Rascanu Vasile Rascanu Scuzati-mi intrebarea, eu o consider stupida, dar asa mi s-a spus de catre un notar acreditat : Copia legalizata a unul ceritificat de divort se face numai la ... (vezi toată discuția)