avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Orarul vizitelor in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Orarul vizitelor in caz de divort

Buna ziua. Am divortat recent de comun acord la tribunal si avem o fetita de 11 luni. Domiciliul l-am stabilit la mine iar exercitarea autoritatii parintesti a fost acordata ambilor parinti. Deoarece nu am solicitat in proces stabilirea vizitelor, iar acum fostul sot pretinde sa vada copilul ori de cate ori vrea el si cand vrea el, ma intereseaza ce spune legea cu privire la orarul vizitelor pentru un minor de 11 luni. El nu doreste sa stabilim de comun acord cand sa vada fetita, ci are pretentia sa o vada cand are el chef si la ce ora vrea el, fara sa-mi comunice dinainte cand doreste sa o vada. Iar daca nu sunt disponbila cand doreste el sau are el timp, incepe sa ameninte ca are dreptul sa o vada. Nu intelege ca si eu am orarul meu si nu pot mereu sa fiu disponibila cand are el timp. In concluzie vreau sa stiu cum ar stabili tribunalul orarul vizitelor pentru un copil de varsta fetitei mele, in caz ca voi fi nevoita sa solicit acest lucru. Multumesc de raspuns.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:56, 17 Aprilie 2013
Instanta nu tine seama de chestiuni subiective, discriminatorii, ca varsta copilului; tine seama de programul copilului, orar de somn si masa, de studiu etc.
La varste mai mici este adevarat si ca unui sugar ii e mai usor sa se rupa de persoanele impreuna cu care gospodareste, asa incat i-ar fi mai usor sa se obisnuiasca acum cu prezenta tatalui decat peste, sa spunem, 1 an si jumatate de azi inainte. De asta ar putea tine cont instanta, in functie de cine si cum argumenteaza.

Nu prea ma refeream la un mail, ma refeream la o scrisoare recomandata, cu stampila si ceva semnaturi acolo, sa aiba o valoare oficiala. Sa cuprinda un termen de raspuns, de genul: astept propunerile dv. in termen de 3 zile de la primirea prezentei.

Oricum, e un pas inainte.
Ce ar stabili o instanta nu putem sti in lilpsa cererilor celor doua parti.
Instanta nu tine seama de chestiuni subiective, discriminatorii, ca varsta copilului; tine seama de programul copilului, orar de somn si masa, de studiu etc.

Ar fi bine daca ar fi adevarat :(

De program de vizita zilnic de la ora 14 la 18 , cu ridicare de la domiciliu, la copil de 3 ani ati auzit?

Eu, da. Si dupa primul, alti 6 judecatori au confirmat programul. E drept, nu au deschis dosarul...
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Martonze, utilizator
Copilul la 3 ani ar trebui sa fie la gradinita si chiar daca n-ar fi, la ora 14 oricum ar trebui sa faca nani :).
Daca ati fi putin atenta, ati intelege.
Repet: judele nu tine cont de varsta, aceasta e un numar, e o chestiune subiectiva. Dar poate tine seama de faptul ca la o anumita varsta copilul are nevoi specifice, in masura in care una dintre parti le arata ori in masura in care el insusi are cunostinte de astfel de nevoi.

Sunt copii care pe la 3 ani isi elimina somnul de pranz, e varsta la care se incepe o noua etapa de maturare a sistemului nervos si, de la copil la copil, evolutia difera. E unul dintre motivele pentru care sunt recomandate gradinitele in care locul de somn sa fie diferit de cel de activitati.

Ce anume s-a propus in dosarul de care vorbiti e extrem de important; ce s-a argumentat, ce s-a dovedit... daca ati venit in dosar cu indignari ca cea de mai sus, fara argumente, dand de inteles ca e inacceptabil astfel de program in orice sistem de valori, atunci nu i-ati dat judelui argumente sa va admita alt program. Imi pare rau.
Un lucru nu se explica prin sine, ci prin argumente externe.
Nu puteti sti ca au deschis sau nu dosarul, daca l-au deschis sa citeasca argumentari ca mesajul dv. de mai sus, cum nici mie nu mi-a transmis de ce nu e bun programul de la 14 la 18, probabil nici ei n-au inteles.
copilul meu (cel mai mic) are 2 ani si 3 luni si doarme de la 12 la 14 (somnul de pranz)
care a fost alternativa propusa (de cealalta parte) la acest program?

Alte discuții în legătură

Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. sunt obligată să-l trezesc? Mihaela Maxim Mihaela Maxim buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor- nelamurire anamaria2505 anamaria2505 Buna ziua, Nu inteleg un aspect al deciziei privind modalitatea de pastrare a legaturilor personale a tatalui cu fetita noastra, in perioada ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)