Martonze a scris:
[...] nu s-au facut propuneri. [...]
Ati obtinut foarte bine, atunci, eu i-as fi dat tatalui intreg programul.
In primul rand sa vina o parte cu argumentul ca celalalt parinte are deja un program dar nu il respecta pentru mine nu e convingator. Ok, daca tot nu ia copilul (ceea ce noi ne dorim), poate se simte constrans, controlat, de ce sa nu-i dam mai mult?
De ce s-o fi opunand celalalt parinte, m-as intreba eu... :D
De ce sa va opuneti daca tot nu l-ar lua? Atitudinea partilor conteaza enorm, judecatorii isi formeaza o impresie puternica din asta. De cele mai multe ori foarte corecta.
De ce sa nu simta celalalt parinte cum se manifesta copilul lui obosit la pranz?
Ce il impiedica sa il culce la 14:30? Sa vada cum se culca un copil obosit la pranz... ca asta inseamna parenting, sa vezi cum doarme, cum mananca, cum greseste, cum rade copilul tau... Cum e cand e bolnav, cand e incantat...
Or pentru toate astea copilul acela trebuie sa stea cu fiecare dintre parinti in cat mai multe circumstante si situatii.
Parerea mea e ca nu s-a propus alternativa si judele nu a avut ce sa incuviinteze; e usor sa distrugem, mai greu sa putem crea o alternativa sanatoasa insa.
Apoi, atitudinea unui parinte care se opune nejustificat la relatia copilului sau cu celalalt parinte nu duce decat la razboi; daca acel tata nu lua copilul, nu l-ar fi luat nici dupa hotararea obtinuta daca nu v-ati fi prezentat cu avocat si cu probe la dosar... ii trimiteati o hartie judelui: sunt de acord si-asa nu vine.
Pacat, alimentati un razboi greu pentru umeri de 3 ani. :(