avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Reziliere contract inchiriere apartament, Spania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Reziliere contract inchiriere apartament, Spania

Buna ziua,
Am inchiriat un studio intr-un complex de apartamente in Spania, perioada contractuala de 6 luni, avansul a fost de 2 luni garantie + prima luna platita.

Acum dupa o luna, vreau sa plec din localitate in alta localitate sau inapoi in tara, lucrurile nefiind prea roz.

Intrebarea mea este cum pot rezilia contractul, ei m-au spus cu o luna inainte sa le spun si este ok, imi vor returna cele 2 garantii, isi opresc cheltuielile. Citind ulterior contractul am gasit faptul ca nerespectarea clauzelor duce la pierderea garantiei.

Intrebarea mea este daca in clauze se considera si durata contractului, in sensul ca daca nu stau cele 6 luni cat este in contract, ei nu imi dau garantia inapoi.

Si alta intrebare, am platit factura, a doua zi am venit si am realizat contractul, iar pe langa cele 2 pagini de contract, am mai semnat o hartie, dar pentru care n-au vrut sa imi realizeze si sa imi dea o copie, pe motiv ca este privata, toata lumea semneaza asa ceva si ei nu dau aceasta hartie, si ca totul este ok. Este legal in Spania acest lucru?

Cand le spun ca voi mai ramane 30 de zile, ce anume trebuie sa le cer sa aiba valoare legala? sa nu ma trezesc ca am predat cheile, totul este ok, iar dupa un an imi ajunge acasa ca am de platit tot contractul + cine stie ce alte lucruri.

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias just.rain just.rain Buna seara, Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere Lore92 Lore92 Bună. Am semnat un contract de inchiriere pentru un apartament printr-o agentie in data de 20.10.2022. Mutarea ar trebui sa se faca in data de 10.11.2022. Am ... (vezi toată discuția)
Contracte de inchiriere omisgeza omisgeza Pot rezilia un contract de inchiriere in 60 de zile daca in contract scrie\"rezilierea contractuluise poate realiza prin acord bilateral al partilor,partea ... (vezi toată discuția)