avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... IMGB Grupe Dosar Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

IMGB Grupe Dosar Pensie

Buna ziua,
Am incercat sa obtin adeverinta pentru dosarul de pensie de la IMGB unde am lucrat intre 1971-1975. Mi s-a spus ca nu se poate intocmi o adeverinta din care sa reiasa grupele la care am fost incadrat intrucat din 2008 exista o lege care mentioneaza ca nu se mai elibereaza astfel de documente privind grupele ci doar cu specificatia anilor lucrati si nimic altceva. Cum se poate obtine astfel de document cu specificatia grupelor care determina calcularea pensiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 19 Octombrie 2023
Multumesc frumos, pana la urma dosan imgb elibereaza respectiva adeverinta. Initial am fost informati gresit.
Buna ziua,

Ati reusit sa rezolvati cu adeverinta de la DOOSAN IMGB S.A?
Tatal meu intampina o problema legata de faptul ca in cartea lui de munca nu are notati toti anii de grupa a II a si vrem sa remediem problema pt reducerea varstei de pensionare conform grupei.
Ma puteti ajuta cu ceva detalii?

Ciprianmc a scris:

Multumesc frumos, pana la urma dosan imgb elibereaza respectiva adeverinta. Initial am fost informati gresit.

Buna ziua,

Ati reusit sa rezolvati cu adeverinta de la DOOSAN IMGB S.A?
Tatal meu intampina o problema legata de faptul ca in cartea lui de munca nu are notati toti anii de grupa a II a si vrem sa remediem problema pt reducerea varstei de pensionare conform grupei.
Ma puteti ajuta cu ceva detalii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doosan IMGB
[ link extern ]
Doosan va elibera un document privitor la faptul ca nu poate elibera o astfel de adeverinta intrucat nu există documente in arhiva care sa ateste că persoanei în cauza i-a fost acordata grupa 1 sau 2 de munca (dețin acest document de la Doosan). Singura cale e chemarea in judecata a angajatorului, însă șansele de reușită sunt aproape zero in cazul meu. Am consultat 3 avocati pana acum. Am de la Doosan statul de plata aferent anilor de munca si acolo apare clar coloana cu plata sumelor pentru munca grea, dar se pare ca nu folosește la nimic. Poate la ITM sa fie vreo înregistrare a grupei, dar sunt slabe speranțe și oricum după depunerea cererii, astia raspund in termen de 6 luni!
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Maima, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinere grupa munca zbrancav@yahoo.com zbrancav@yahoo.com adresa IMGB DOSAN GRUP de unde as putea obtine vechimea cu privire la grupa de munca. va multumesc. (vezi toată discuția)
Obtinere carte de munca/adeverinta imgb Stefaniabarsan Stefaniabarsan Buna seara, O persoana a lucrat in perioada 1978-1987 la Intreprinderea de masini grele Bucuresti. Cum poate intra in posesia cartii de munca sau a unui act ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatăl meu a lucrat 11 ani la fostul imgb cu grupa ... fteslaru fteslaru Buna ziua, Tatăl meu a lucrat 11 ani la fostul IMGB cu grupa 2 de munca, iar acum in baza acestor ani de munca ar fi putut sa se pensioneze in perioada ... (vezi toată discuția)