La aceeasi procedura de atribuire se prezinta doua oferte in cadrul carora apare acelasi membru responsabil control CQ, care depune declaratia de disponibilitate semnata, in care declara ca e de acord sa participe in mod exclusiv cu ofertantul x si ca nu are dreptul sa se prezinte cu orice alt ofertant care depune oferta pentru aceasta procedura de atribuire.
Imi spuneti va rog, un articol de lege pe baza caruia AC poate respinge oferta?
In prima faza pot exclude doar responsabilul CQ, desi nu stiu exact la ce ar duce aceasta excludere: cerere de clarificari sau modificare a ofertei prin prezentarea unui alt responsabil CQ?
solicitati clarificari ambilor ofertanti cu privire la aceasta situatie si in plus le cereti ca respectivul expert sa se duca frumos la notar sa dea aceasta declaratie si sa o ataseze raspunsului la clarificari. e posibil sa fie vorba si de un fals. cine vine cu declaratia expertului in forma autentica merge mai departe, cine nu e papa (raspuns neconcludent). n-o fi idiot expertul sa dea declaratii false in fata notarului. daca da, nu va ramane decat sa-l denuntati insa ofertantilor nu prea vad ce le-ati putea face.
Intr-adevar, pot cere atutenficarea declaratiei. Inteleg ca autentificarea declaratiei este imperativa pentru a clarifica aceasta situatie, AC nu poate face obiectul unor corectii financiare la sfarsitul procedurii pentru ca a impus o cerinta care nu e obligatorie prin lege, nu?
Situatia este urmatoarea: cel de-al doilea operator economic i-a facut un contract de 2 ore/zi acestui expert, in speta de 10 ore/saptamana de lucru. Este vorba de un expert CQ pentru o achizitie de lucrari de restaurare drumuri forestiere. Responsabilitatile expertului depasesc cele 2 ore/zi...
E cam trasa de par situatia, in oferta cu nr2 au depus documentele expertului cu antetul fax-ului trimis de catre operatorul 1 (angajatorul principal al expertului) ...
In principiu, numai unul dintre operatori castiga, nu?
Ce se poate face?
1. cer clarificari operatorului 2, sa imi explice cum reuseste expertul sa asigure calitatea in doua ore/zi...
2. le cer ambilor clarificari, asa cum spuneti...
Si totusi, daca de fiecare data le cerem sa autentifice documentele, ce rost mai au declaratiile care specifica cat se poate de clar ca nu poate participa decat cu un singur ofertant?!? Notarul autentifica numai semnatura....