avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Sume achitate in numele asociatilor reclasificate ca ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Sume achitate in numele asociatilor reclasificate ca dividende

Buna ziua!
Cum se trateaza potrivit noilor prevederi din Codul Fiscal sumele platite in numele asociatilor, atat din punctul de vedere al inregistrarilor in contabilitate cat si din punct de vedere fiscal? Se procedeaza la fel in cazul societatilor platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor si in cazul celor platitoare de impozit pe profit (in acest caz sumele au fost deja impozitate cu 16% ca si cheltuieli nedeductibile)? Este corect sa se inregistreze plata de dividende daca societatea a inregistrat pierdere si nu are dreptul sa distribuie dividende? Cum se face diferentierea intre dividendele distribuite din profitul realizat in anii anteriori si aceste sume? Daca exista sold in contul 4551 se poate inchide mai intai acesta?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Profit si dividende anomarairam anomarairam Buna ziua, Am in bilant la 31.12.2013 urmatoarele date: sold debitor 117 1211 sold creditor 121 2511 1. As putea sa imi recuperez pierderea din anii ... (vezi toată discuția)
Profit microintreprindere laviluca laviluca Buna seara, Profitul unei microintreprinderi este egal cu Venituri - Cheltuieli (indiferent daca sunt deductibile sau nedeductibile)? Nelamurirea mea este ... (vezi toată discuția)
Exercițiu financiar 2019: administratorul a tot ridicat bani din firmă, cum să procedez cu conturile 542 și 461? vă rog să mă ajutați cu un sfat Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua. Administratorul firmei a tot ridicat bani din firma si soldul lui 542 este destul de mare.Vechea contabila amvazut ca i-a inregistrat apoi in 461 ... (vezi toată discuția)