avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

perimare executare silita

bunaziua! s-a constatat perimarea executarii silite a unei executari infiintate din oct. 2009. luna aceasta s-a constatat perimarea executarii silite. stiu ca nu s-a prescris dreptul de a incepe o noua executare. in situatia in care se incuviinteaza din nou executarea cum curge termenul de prescriptie? inca 3 ani de la noua incuviintare?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:55, 12 Aprilie 2013
Termenul de prescriptie pt executarea silita este de 3 ani si curge de la momentul ramanerii definitive a hotararii sau de la implinirea termenului prevazut in hotarare pentru executare.
Daca s-a admis perimarea, acea executare nu intrerupe curgerea termenului, deci momentul e cel de dinainte de executarea perimata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silita ccristy ccristy Buna ziua, Intr-o executare silita, daca s-a platit voluntar o parte din datorie iar executarea silita s-a perimat, plata partiala a datoriei mai intrerupe ... (vezi toată discuția)
Prescripþie executare silitã ccristy ccristy E prescrisă executarea silită dacă: - titlul executor e mai vechi de trei ani - cererea de executare silită aprobată de instanţă datează din urmă cu ... (vezi toată discuția)
Prescrie imprumut in cit timp? gemilia gemilia AM CONTRACT DE IPOTECA PE CASA PT SUMA DE 2000 EURO PE UN AN DAR DOSARU EXECUTOR E DIN 2009 ,SA DEPUS SCTE LA DOSAR PINA IN 2010 MAI PRIMEAM SI EU CEVA ... (vezi toată discuția)