avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Licenþã pentru autoutilitare sub 3,5t, atestat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Licenþã pentru autoutilitare sub 3,5t, atestat soferi - legalitate

buna ziua
societatea noastra detine cinci autoutilitare sub 3,5t doua sunt in leasing iar trei sunt proprietate si facem transport in cont propriu.din luna mai avem nevoie de licienta pt ele?daca da ce pasi trebuie sa urmam?
soferii au nevoie de atestat? si daca da ce categorii trebuie sa detina?
astept raspuns!
va multumesc


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 11:02, 17 Aprilie 2013
Sunteti obligata sa detineti licenta de transport doar incazul in care efectuati transporturi contra-cost
Vedeti in acest sens prevederile OUG 11/2013 care modifica si completeaza prevederile OG 27/2011:
Art. 11 ind.1. - (1) Pentru a efectua transport rutier national contra cost de mãrfuri cu vehicule rutiere a cãror masã maximã autorizatã, inclusiv cea a remorcii/semiremorcii, este cuprinsã între 2,4 tone si 3,5 tone, întreprinderile trebuie sã fie autorizate de cãtre autoritatea competentã.
(4) Modalitatea de autorizare, precum si conditiile care trebuie îndeplinite pentru autorizarea transporturilor prevãzute la alin. (1) - (3) se stabilesc de cãtre autoritatea competentã prin norme."
Eu inteleg ca se aplica si pt.transportul propriu-
OUG 11/2013
2. Articolul 18 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 18
Prevederile privind accesul la transportul rutier in cont propriu se aplica intreprinderilor care efectueaza operatiuni de transport rutier in cot propriu cu vehicule rutiere a caror masa totala maxima autorizata, inclusiv remorca/semiremorca, depaseste 2,4 tone, cu autovehicule avand cel putin 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto, destinate prin constructie si echipate pentru transportul de persoane, respectiv intreprinderilor care efectueaza operatiuni de transport rutier in cont propriu cu vehicule rutiere care se deplaseaza fara incarcatura."

In 60 zile se elaboreaza norme de aplicare.
Art.II
In termen de cel mult 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Transporturilor va actualiza Normele metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe ale acestora stabilite prin Ordonanta Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 980/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 854 din 2 decembrie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme metodologice og11/2013 CMARGARIT CMARGARIT Buna ziua Stie cineva au aparut normele la OG11/2013 ca nici macar ARR-ul nu stie ce sa imi raspunda la intrebarea \\" O societate comerciala detine o ... (vezi toată discuția)
Licenta de transport ord.nr.11 - aplicabilitate mikitud mikitud Buna ziua, Pentru o masina de marfa de 2500kg al carui proprietar este o persoana fizica se aplica prevederile ordonantei de urgenta nr.11 din 27 ... (vezi toată discuția)
Licenta de transport valabila din 5.03.2013 mikitud mikitud Buna ziua, Pentru o masina de transport marfa de 2500kg al carui proprietar este o persoana fizica este necesara aceasta licenta? Masina este folosita pentru ... (vezi toată discuția)