avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosar blocat la ANRP. Demersuri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosar blocat la ANRP. Demersuri?

Buna ziua, Suntem un grup de mostenitori ai unui teren la Lipova/Bacau. Am facut dosarul necesar si Prefectura Bacau l- a depus la Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietailor din Bucuresti. Se pare ca dosarul s-a blocat acolo din 2010. Nu mai stim ca sa facem . Cui si unde sa ne adresam ?
Multumesc Mara Lates
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:14, 14 Martie 2014
Stimate forumist @andreigrigoriu,

Nici prin gand nu mi-a trecut sa va acuz ca dvs. ati fi generat nefunctionalitati in mecanismele de retrocedare si nici nu am aceasta intentie.

Cand am comentat sfatul dvs. privind asteptarea aparitiei unei legi in favoarea persoanelor indreptatite m-am referit, asa cum am si spus, la faptul ca guvernul mai degraba promoveaza un act legislativ in defavoarea acestora decat in favoarea acestora.
dovada este aparitia oug 10/2013 privind esalonarea pe 10 ani incepand cu anul 2014 a transelor de despagubire ptr titluri de plata deja emise cu ani in urma !
avand in vedere acestea cum credeti ca guvernul sau parlamentul vor promova o legislatie in interesul persoanelor indreptatite?
majoritatea persoanelor indreptatite sunt persoane in varsta care nu stiu daca vor mai apuca sa beneficieze de desspagubirile acordate de lege.
proprietatea si drepturile sunt garantate de Constitutie dar guvernul Romaniei este prima autoritate de stat care face orice posibil pentru nerespectarea acestor drepturi. nu conteaza coloratura politica a acestuia. nici nu trebuie sa ne mire acest lucru din moment ce chiar presedintele tarii a afirmat la un moment dat ca statul nu este obligat sa aiba grija de cetatenii romani.

Cu stima

PS. nu am "vederi" de stanga, ca sa ne intelegem!:)
pana la aparitia noii legi totul e blocat prin diferite legi si ordonante. Si blocajul si mai mare va fi dupa aparitia acestei noi legi. O sa ne enervam destul cand o sa vedem forma finala pubicata in Monitorul oficial, ma refer la noi acestia care chiar pe bune nu avem nimic comun cu samsarii si etc. Adica la omul de rand care-si cere despagubirea pe casa din care a fost scos cu forta in miez de noapte si apoi demolata de exemplu.
bineinteles ca se urmareste tragerea de timp pt plata sau compensarea in orice fel a celor ramasi la coada si care nu au vrut sa fie jigodii.
Iata ca dupa aproape un an, "cineva" se grabeste sa imparteasca in viteza cate 5000 lei , pentru cele cateva mii de dosare care zac in asteptare de ani de zile.Puteti sa urmariti evolutia aici: [ link extern ]
In ian-feb 2014 se lauda cu emiterea a 5600 titluri de plata (a cate 5000 lei), fapt care este mai mult decat nimic dar ma intreb nu miroase a mita electorala?
E aproape sigur ca iar se vor ingropa banii (diferentele de primit) pentru cativa ani buni.
Ma intreb: o suma stabilita ca executorie in 2009 (sa zicem), din care se primeste abia azi, dupa 5 ani, acest inceput de plata, nu ar trebui sa fie un motiv de a solicita indreptatitele pretentii de actualizare pentru intarziere?(atat cele calculabile pentru avans cat si viitoare pentru diferenta)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare despagubiri pentru un dosar de retrocedare bogdan_gabriela bogdan_gabriela Buna ziua! In anul 2011 am castigat definitiv si irevocabil un proces de retrocedare pentru casa mamei mele, care a fost demolata in timpul regimului ... (vezi toată discuția)
Compensatii pentru bunurile abandonate de autor statului bulgar (legea 9/1998) Mihai9o Mihai9o Buna ziua, as avea si eu 2 intrebari. 1. Am fost la ANRP cu documentele pe care le am pentru a afla daca s-au ridicat banii din dosar. Mi s-a cerut hotararea ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la anrp dan baicu dan baicu - in anul 2009 mi s-a emis o decizie de despagubire pe care am depus-o la anrp pentru efectuarea platii- fiind vloare mica am optat pentru bani - in anul ... (vezi toată discuția)