avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil pentru tatal daca acesta nu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil pentru tatal daca acesta nu poate beneficia mai este obligatoriu


buna ziua,
am si eu un copil care face 2 ani in iunie anul acesta si as vrea sa imi pastrez si ultima luna de indemnizatie. tatal lui nu a realizat venituri 12 luni consecutiv inainte de nasterea acestuia si nici in ultimele 12 luni asa ca nu vad cum ar putea beneficia de luna de concediu si nu vreau sa o pierd eu. tinand cont ca peste 4 zile intervine termenul de 60 de zile in care ar trebui sa anunte ca renunta la concediu nu stiu ce sa fac. el nu renunta el nu poate beneficia. cum fac? ce fac? am crezut initial ca daca copilul meu s-a nascut inainte de intrarea acestei legi care iti forteaza drepturile nu voi fi afectata dar se pare ca nu e cazul dupa cum citesc aici. va rog mult ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:02, 5 Septembrie 2016
Cred ca m-am lamurit..Cf art 7 alin 1

(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

Practic, in situatia mea, daca salariata isi reia activitatea cu 65 zile (de ex) inainte de implinirea a 2 ani a copilului -> ea ar mai avea dreptul la indemnizatie cateva zile (exceptie luna tatalui) si atunci acesta e motivul pentru care beneficiaza. Doar ca nu va primi stimulentul pe perioada cat tatal va fi in CIC. Sa spunem ca 65 zile ar implica reluarea activitatii incepand cu 25.10.2016 -> tatal va beneficia de CIC pe perioada 25.10.2016 - 25.11.2016?
Multumesc!

In cele 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani intra si luna de CCC rezervata tatalui copilului.
Buna ziua,

Am sunat din nou la Primarie si mi s-a confirmat faptul ca beneficiarul dreptului trebuie sa isi reia activitatea cu cel putin 60 zile inainte de implinirea a 2 ani de catre copil.
In situatia de fata, mama isi reia activitatea cu 65 zile inainte si va beneficia de stimulent abia dupa ce isi ia si tatal luna de CIC.
E corect rationamentul?
Multumesc!
1. Daca dvs. ati reluat activitatea cu 65 de zile inainte de a implini copilul 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie indiferent daca tatal copilului intra sau nu cel putin o luna in CCC.

2. Dar veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce va implini copilul 2 ani (deoarece ultima luna este rezervata tatalui).
Am inteles acum! Va multumesc pentru clarificari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca tatal nu isi ia o luna de concediu pentru cresterea copilului? elidiab elidiab Eu sunt in CIC, fetita implineste 2 ani in 1 mai. Eu inca alaptez, am aflat de curand ca tatal are dreptul la o luna de CIC ... dar e obligatoriu? Exista temei ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua, Am si eu o intrebare. Copilul meu s-a nascut pe 24 septembrie 2014, iar eu sunt in concediu crestere copil din 10 noiembrie 2014. Pana cand ... (vezi toată discuția)