avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amendã obligatorie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amendã obligatorie?

Sunt administratorul unei firme și n-am mai lucrat în Revisal de 2 ani. Acum aud că s-a modificat versiunea de program (în dec. 2011 a apărut 5.0.8). Problema e că funcționarele de la ITM Călărași susțin că, deoarece am întârziat transmiterea datelor în noul format, voi primi amendă de 5.000 lei și abia apoi mi se va elibera noua parolă de acces. Este legală această pretenție? Se poate rezolva situația în vreun fel?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
John72, utilizator
Cel mai recent răspuns: John72 , utilizator 09:49, 9 Iunie 2013
N-am avut intenția de a jigni pe cineva, am spus că probabil în Capitală nu se comit abuzuri împotriva angajatorilor, pe când în alte județe este perfect posibil. De multe ori la centru nici nu se știu neregulile din teritoriu, asta am vrut să spun. Dar pe ITM Online scrie foarte clar că trebuie să primim o nouă parolă de acces, pe baza unei cereri scrise. Aici e punctul nevralgic al problemei pentru care unii nu pot intra în legalitate - fiindcă atunci când înaintează cererea la Inspectorat, aceasta nu le e primită decât după achitarea acelei amenzi usturătoare. Mă întreb dacă funcționarul care aplică acea amendă are de câștigat din asta? Primește o cotă parte?
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
John72, utilizator
1. ITM Bucuresti nu coordoneaza ITM-urile din tara , forul superior al acestora fiind Inspectia Muncii si Ministerul Muncii.

2. Toate amenzile date de catre ITM se fac venituri la bugetul de stat, nico caota parte nu le revine din acestea ITM-urilor.

3. Eliberarea unei parole de catre ITM pentru transmiterea online a REVISAL-ului nu este conditionata decat de un singur aspect care nu are legatura cu vreo sanctiune contraventionala ...
Între timp problema a fost rezolvată, am reușit să mă conectez pe ITM Online cu parola veche și am trimis datele care lipseau. Până la urmă chestia cu amenda fusese doar un zvon lansat de o persoană rău intenționată. De fapt, funcționarele de la ITM Călărași sunt cât se poate de amabile, una singură era mai ”înțepată”. Singura problemă pe care am avut-o la încărcarea datelor a fost că scrisesem numărul de telefon al firmei cu punct despărțitor, iar lungimea acestuia ajunsese la 11 caractere și nu putea fi preluat. În rest totul a fost OK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere revisal cu intarziere magdutza80 magdutza80 Buna ziua. Am o mare problema. Vineri a trebuit sa fac 2 contracte de munca la o firma care nu avea parola de revisal. Le-am facut tarziu, pe la ora 14 cand ... (vezi toată discuția)
Salutare! mă confrunt cu următoarea problemă și aș vrea ... burningoutlaw135 burningoutlaw135 Salutare! Mă confrunt cu următoarea problemă și aș vrea să știu cum să procedez. Pentru a mă încadra ca microintreprindere, pe data de 22 dec am ... (vezi toată discuția)
Revisal danlpl danlpl Buna, recent am introdus datele necesare pentru revisal, in revisalul vechi. Atunci cand am vrut sa le trec in cel nou, am constatat ca nu mai pot sa intru in ... (vezi toată discuția)