avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înºelãciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înºelãciune

Acum circa 1 luna, am cumparat de la cineva un obiect. Persoana respectiva mi-a spus ca este cumparat dintr-un magazin cunoscut si mi-a aratat certificatul de garantie pe numele sau in calitate de cumparator, semnat atat de reprezentantul magazinului cat si de cumparator, stampilat si specificat pe certificat achitat numerar suma de 23000 ron.
Mi-a spus ca are nevoie urgenta de bani si ca il vinde cu suma de 20000 ron. M-a incantat si i-am dat banii. Apoi o cunostinta mi-a spus ca nu crede ca aceasta este valoarea reala. Am fost la magazinul respectiv si am vazut acelasi obiect, identic la pretul de 6000 ron.
Am contactat persoana care mi-a vandut obiectul si i-am spus ca m-a mintit, insa acum nu recunoaste si spune ca nu stie despre ce este vorba.

Ce pot face in acest caz? Certificatul de garantie are vreo valoare? Cum sa procedez avand in vedere ca persoana respectiva nu isi recunoaste minciuna?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Sorina_Er, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sorina_Er , utilizator 14:05, 13 Aprilie 2013
Verificati in prealabil la magazinul care a emis certificatul daca este autentic, este posibil ca dvs sa fi vazut un obiect similar cu o valoare mai mica, in functie de raspunsul magazinului in legatura cu autenticitatea certificatului si tranzactia de vanzare a obiectului in cauza la suma de 23.000 lei, urmeaza sa intreprindeti masurile ce se impun. Daca este fals certificatul formulati plangere penala impotriva persoanei care v-a vandut pentru fals uz de fals si inselaciune, in situatia in care tranzactia cu magazinul a fost reala, nu aveti ce face.
Multumesc mult pentru sfat. O sa il urmez. Toate ce bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe tranzactie imobiliara cosminim cosminim Problema sta in felul urmator. Am cumparat in 2009 o casa plus 3300 metri teren. La momentul respectiv casa avea 6 mostenitori si prin instanta in decembrie ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala sau fals in declaratii ContSters255159 ContSters255159 Am o mica nelamurire care consta in urmatorul fapt: Daca o persoana iti vinde casa din provincie la valoarea de 15000 RON (in 2006)[aproximativ 5000 euro ... (vezi toată discuția)
Caz pasibil de inselaciune , telefon mobil Florida1 Florida1 buna ziua . am cumparat de la o persoana fizica un telefon mobil prin intermediul unui site in domeniu . si eu sunt tot persoana fizica . am achitat o suma de ... (vezi toată discuția)