buna ziua . am cumparat de la o persoana fizica un telefon mobil prin intermediul unui site in domeniu . si eu sunt tot persoana fizica . am achitat o suma de 1100 ron pentru acest bun . tranzactia s-a finalizat prin intermediul unei firme de curierat rapid , am toate chitantele . produsul vine cu un certificat de garantie care nu este valabil , in rest telefonul este functional . vanzatorul m-a asigurat ca este valabila garantia , insa nu este . pot sa fac reclamatie la politie pentru a mi se restitui suma ? pe cale amiabila precizez ca nu am ajuns la niciun rezultat . este un caz pasibil de inselaciune si fals in acte ?
Daca ati cumparat de la o persoana fizica si ati cunoscut de la inceput acest lucru , acesta nu poate sa va dea garantie valabila pentru lucrul vandut ./ El trebuiue doar sa va dea bunul in stare de functionare. Numai daca telefonul este stricat sau spart vanzatorul raspunde pentru viciile ascunse . Nu aveti de ce sa faceti plangere la politie, dvs. ati acceptat conditiile nu ati fost inselat .Pentru garantie trebuia sa cumparati de la o firma spec ializata nu de la persoana fizica.Daca telefonul este functional cum ati precizat ,nu exista nici o fapta penala.
multumesc foarte mult pentru raspuns , apreciez . este acelasi scenariu valabil chiar daca vanzatorul mi-a precizat ca vine cu garantie la un service gsm valabil pana in noiembrie 2013 ? aici am dubii daca este sau nu pasibil de inselaciune.
Nu poate fi considerata inselaciune pentru ca, asa cum v-a spus cazacuioana, ati primit telefonul in stare buna.
Faptul ca dvs. n-ati stiut ca garantie nu pot oferi decat persoanele juridice nu inseamna ca el a vrut sa va insele. Poate este sigur de calitatea telefonului si/sau are legaturi cu firma despre care v-a spus ca asigura reparatia.
telefonul a fost trimis in o cutie cu un cod imei . acel cod imei al cutiei se potriveste certificatului de garantie , dar telefonul are un alt cod imei , deci nu este valabila garantia . se poate spune ca mi-a trimis un alt produs decat cel comandat ? am primit telefonul pentru care am vorbit dar cutia si garantia nu se potrivesc cu produsul cumparat . aici am dubii.