avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Caz pasibil de inselaciune , telefon mobil
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Caz pasibil de inselaciune , telefon mobil

buna ziua . am cumparat de la o persoana fizica un telefon mobil prin intermediul unui site in domeniu . si eu sunt tot persoana fizica . am achitat o suma de 1100 ron pentru acest bun . tranzactia s-a finalizat prin intermediul unei firme de curierat rapid , am toate chitantele . produsul vine cu un certificat de garantie care nu este valabil , in rest telefonul este functional . vanzatorul m-a asigurat ca este valabila garantia , insa nu este . pot sa fac reclamatie la politie pentru a mi se restitui suma ? pe cale amiabila precizez ca nu am ajuns la niciun rezultat . este un caz pasibil de inselaciune si fals in acte ?
Cel mai recent răspuns: Florida1 , utilizator 18:10, 8 Aprilie 2012
Daca ati cumparat de la o persoana fizica si ati cunoscut de la inceput acest lucru , acesta nu poate sa va dea garantie valabila pentru lucrul vandut ./ El trebuiue doar sa va dea bunul in stare de functionare. Numai daca telefonul este stricat sau spart vanzatorul raspunde pentru viciile ascunse . Nu aveti de ce sa faceti plangere la politie, dvs. ati acceptat conditiile nu ati fost inselat .Pentru garantie trebuia sa cumparati de la o firma spec ializata nu de la persoana fizica.Daca telefonul este functional cum ati precizat ,nu exista nici o fapta penala.
multumesc foarte mult pentru raspuns , apreciez . este acelasi scenariu valabil chiar daca vanzatorul mi-a precizat ca vine cu garantie la un service gsm valabil pana in noiembrie 2013 ? aici am dubii daca este sau nu pasibil de inselaciune.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Florida1, utilizator

Nu poate fi considerata inselaciune pentru ca, asa cum v-a spus cazacuioana, ati primit telefonul in stare buna.

Faptul ca dvs. n-ati stiut ca garantie nu pot oferi decat persoanele juridice nu inseamna ca el a vrut sa va insele. Poate este sigur de calitatea telefonului si/sau are legaturi cu firma despre care v-a spus ca asigura reparatia.
telefonul a fost trimis in o cutie cu un cod imei . acel cod imei al cutiei se potriveste certificatului de garantie , dar telefonul are un alt cod imei , deci nu este valabila garantia . se poate spune ca mi-a trimis un alt produs decat cel comandat ? am primit telefonul pentru care am vorbit dar cutia si garantia nu se potrivesc cu produsul cumparat . aici am dubii.

am primit telefonul pentru care am vorbit dar cutia si garantia nu se potrivesc cu produsul cumparat . aici am dubii

Inseamna ca omul si-a respectat promisiunea.
A plusat cu cutia si garantia ca sa faca impresie.

Alte discuții în legătură

Blocare bani ramburs la cargus-urgent curier marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. ... (vezi toată discuția)
Nemultumire - lipsa ambalajului original duce la pierderea garantiei? damianiuliana damianiuliana am pierdut cutia de la telefonul mobil care a fost in service [Editat - pe forum nu este permisa identificarea persoanelor fizice sau juridice. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Retragere garantie allview ayko5 ayko5 Am cumparat pe la jumatatea lunii iunie un telefon Allview X2 soul Mini de la RDS RCS cu abonament, dupa 2 luni am intampinat probleme cu display-ul ... (vezi toată discuția)