avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna Ziua! - partaj bunuri dobandite in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna Ziua! - partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei

Poate puteti sa ma ajutati si pe mine ca nu stiu ce sa mai cred si sunt disperata. Sunt casatorita cu sotul meu de 33 de ani, avem 3 fete care sunt maritate. acum 6 luni de zile m-a dat afara din casa, iar acum locuiesc la una din fete. El are o casa care e mostenire de la parintii lui, si o gradina dar actele pe gradina le-a facut la primarie in timpul casatoriei noastre la fel si o anexa care a fost facuta tot in timpul casatoriei dar tot pe numele lui. Eu am bagat partaj (sau nu stiu exact cum se numeste eu ii zic partaj) dupa legea noua din 2012 cred, si as vrea sa stiu daca am vreun drept la pamant sau macar la anexa aia, ca la casa din cate am inteles nu am dreptul. El intre timp a bagat actele de divort, acum nu stiu exact cum se va merge cu dosarele mai intai. Poate puteti sa ma lamuriti si cu asta. Va multumesc, astept raspuns
Nu puteti face partajul printr-o actiune in instanta decat dupa pronuntarea unei hotarari de divort.
Toate bunurile dobandite in timpul casatoriei se prezuma a fi comune, pana la proba contrara. Dupa hotararea definitiva de divort, la efectuarea partajului, fiecare dintre parti trebuie sa demonstreze contributia care a avut-o la dobandirea ficarui bun.
Eu va multumesc pentru raspuns dar tot nelamurita sunt. Dupa cum am specificat el a inaintat divortul, spuneti-mi va rog daca am si eu un drept la pamant sau la anexa. Eu nu am muncit ca nu m-a lasat el, am stat acasa si am avut grija de copii, casa si treburile gospodaresti. Iar acum dupa 33 de ani si-a facut o amanta si m-a dat afara din casa. Eu vreau sa stiu daca am si eu vreun drept acolo dupa 33 de ani de casnicie, daca merg si eu mai departe cu divort. va multumesc
Da, aveti!

daca merg si eu mai departe cu divort.



... vreti, nu vreti... divortul tot se pronunta in sensul desfacerii casatoriei.

Asa cum va spuneam, dupa divort se poate face partajul.

Contactati un avocat din localitatea dvs. , deoarece astfel de procese de partaj nu sunt asa simple.
Privind casa mostenita, ati avea un drept de creanta pt imbunatatirile aduse casei cat ati fost casatoriti.
dar actele pe gradina le-a facut la primarie in timpul casatoriei noastre

Ce acte a facut, a cumparat, a primit in folosinta?
la fel si o anexa

Ce anexa, un corp la casa ? E bun comun.

Ziceti ca ati " bagat" partajul, ce ati cerut ?

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters126818 ContSters126818 Sotul meu a mostenit o casa cu teren de la parintii lui decedati in care locuim de 10 ani .Avem 3 fete majore si toti am investit niste bani in casa.El vrea sa ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să divorteze DanCristian199 DanCristian199 Părinții mei sunt despărțiți în fapt. Mama a fost înșelată în relatie si părăsită. Ei sunt căsătoriți legal. Mama dorește să se despartă de ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj danutz2600 danutz2600 buna ziua....sunt casatorit de 26 de ani.....sotia si.a gasit pe cineva si a plecat in strainatate....avem 2 fete de 25 respectiv 27 de ani care sunt fiecare ... (vezi toată discuția)