avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare unui minor pentru intoarcerea din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare unui minor pentru intoarcerea din calatoria in Italia

Am o sentinta definitiva si irevocabila prin care mi s-a acordat custodia fiului meu. In vederea unei calatorii in Italia m-am interesat ce acte imi sunt necesare la iesirea din tara, dar nu stiu cui sa ma adresez pentru a obtine aceleasi informatii referitor la intoarcere (la iesirea din Italia, autoritatile italiene ce acte imi solicita?).

In afara de pasaportul minorului, imi trebuie si o traducere a sentintei in limba italiana (eventual legalizata si apostilata)? Sau lor nu le este necesar decat pasaportul?

Am adresat aceste intrebari la Politia de Frontiera Romana si la Ambasada Italiei din Romania, dar nu am primit un raspuns clar. Cui ar trebui sa ma adresez pentru a primi informatii pertinente?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters133753 , utilizator 17:54, 15 Aprilie 2013
Autoritatile italiene n-or sa va ceara nimic in afara pasaportului copilului pentru ca sunteti cetateni romani, nu vi se aplica legislatia italiana.
Nu este nevoie sa traduceti sentinta, aveti nevoie de ea (cu stampila definitiva si irevocabila, in original si copie) doar la iesirea din tara.
Multumesc foarte mult! M-ati scutit de niste cheltuieli inutile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta necesara la iesirea din tara cu copilul trebuie tradusa? rpc rpc Buna ziua, Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Pasaport lorry10 lorry10 Buna ziua, as dori sa aflu conditiile pt eliberarea pasaportului pt fiul meu in varsta de opt ani.Am divortat de sotul meu,am castigat custodia copilului,am ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor puimicc puimicc Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un ... (vezi toată discuția)