Am luat decizia ca eu(presedintele blocului) sa ma ocup de procedurile legale pentru recuperarea unor datorii la intretinere, este prima data cand facem asta fara un avocat si as avea nevoie de sfatul dvs, cei care ati trecut prin aceste proceduri:
Ce punem in dosarul pt instanta: 1 Avem decizia comitetului executiv de actionare in instanta a restantierilor x,y,z... Este nevoie si de hotararea adunarii generale?
2 Atasam listele de plata de cand au inceput restantele(original? copie?)
3. Trebuie copii dupa facturile furnizorilor ?
4. Incheierea judecatoreasca si codul fiscal al asociatiei de proprietari
5 Cerere de chemare in judecata... motivare... (vor fi completate de o persoana cu studii juridice)
Suma restanta la momentul intocmirii esalonarii se poate imparti in rate, conform cu intelegerea intre parti.
In mod normal penalizarea merge automat pe sumele neachitate, dar exista si posibilitatea, in functie de conditia economica a restantierului sa nu i se mai calculeze penalizari atat cat isi indeplineste promisiunea din esalonare si numai pentru suma esalonata....sau sa i se calculeze o penalizare mai mica.
Toate aceste decizii se iau in comitetul executiv si sub conditia respectarii intelegerii semnate.
Asa procedam si noi, insa nu toti restantierii au nevoie de asemenea privilegii. Sunt unii care pur si simplu nu vor sa achite la timp, sigur vin cu tot felul de ”avioane” arogante la asociatie, adica ”stii tu cine sunt eu si cate banci am”? Da, cum sa nu stim, dar preferi sa-ti achitam noi in avans utilitatile, asa vreo 6-7 luni, e bine?
Acum, una peste alta, tare bine ar fi daca si furnizorii nostri de servicii si utilitati ar proceda la fel cu asociatiile, dar din pacate nu fac asemenea concesii. In localitatea mea cele mai mari probleme le avem cu furnizorul de apa potabila-canal. Cum intarzii cateva zile, cum iti trimite o notificare! Intamplator am primit si noi una asemanatoare, desi cu o luna inainte achitasem in avans o suma considerabila. Cetateanul care face asemenea acte de bravada, pe langa faptul ca semneaza notificarea, il si cunosc personal, mai mult cand a avut un necaz la serviciu, l-am ajutat cat am
putut. Deh, facerea de bine vs nesimtirea crasa...
Avem o duduie in bloc, locatara singura in apartament 4 camere. Are chiriase. Dar si datorie de 140 mii lei. Plateste cand i se nazare. Daca e somata / data in judecata mai da 1000 lei, a dat chiar 4000 odata. Si legea asta cu ultimele 3 luni neplatite o ajuta, ca vine dumneaei si zice...: Pai nu vezi ca luna trecuta am platit-o. Bine dar restul? intreaba presedinta. Mai da-ma in judecata o data....Alti bani, alta distractie... Si uite asa am ajuns la 52 de apartamente sa adunam aproape 500 mii lei . Unii locatari au luat exemplul ei si restantele s-au dus pe tobogan... Chiar nu exista posibilitatea sa se schimbe aberatia "ultimele 3 luni neplatite" cu "la o datorie mai mare decat ultimele 3 intretineri" ? Inteleg din discutiile de aici ca se mai si reuseste recuperarea datoriilor. Exista vreo chichita de care nu am aflat? Are cineva vreun sfat? Noua celorlalti ni s-a urat sa platim fond de rulment aproape in fiecare luna ca sa reusim plata facturilor...
Multumesc.
Rau platnici
buzaianuargi
buna ziua,avem la noi in bloc un rau platnic are 200 mil. nu aplatit de 10 ani ,acum 5 ani s-a schimbat administratorul acesta din urma nu a putut sa-l dea in ... (vezi toată discuția)