avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren cu probleme pt constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren cu probleme pt constructie casa

Buna seara! Vreau sa cumpar un teren intravilan 400 mp.de la o persoana care mi-a aratat ca si act doar un titlu de proprietate. A zis ca urmeaza sa faca cadastru si intabulare la primaria comunei respective ( eu stiu ca intabularea se face numai la notar-va rog sa ma corectati daca nu este asa). Problema este urmatoarea: in stanga este casa iar in dreapta este un teren de 400 mp al primariei pe care nu este nimic construit. Pana aici toate bune dar pb. este ca pe sub acel teren trece o magistrala de gaze dezafectata si nu stiu daca se poate construi pe cel care ma intereseaza. Repet: conducta de gaze trece pe sub terenul primariei la cativa m de cel pe care vreau sa-l iau. CE ACTE TREBUIE SA CER VANZATORULI PENTRU A FI SIGUR CA DUPA CE-L ACHIT POT SA CONSTRUIESC ? CUM POT SA VERIFIC EU IN PARALEL (poate el are relatii la primaria respectiva) SA NU IAU TEAPA? Sa merg la un notar poate ma sfatuieste ce sa fac? Multumesc si scuze anticipat , sper ca am fost destul de explicit !:frantic:
Cel mai recent răspuns: tripluX , utilizator 08:43, 17 Aprilie 2013
Ii cereti sa va arate un certificat de urbanism si in paralel va interesati personal la cei care detin acea conducta de gaz dezafectata daca se poate construi langa ea in imediata apropriere. In ceea ce priveste cadastru si inatabularea - nu aveti ce discuta despre vanzare cumparare pana nu vedeti in original extrasul de carte funciara de informare in care scrie ca vanzatorul este chiar cu adevarat proprietarul dreptului pe care doreste sa il instraineze.
atat timp cat nu are cadastru si intabulare nu poate vinde legal.
In legatura cu restrictia de construire va puteti interesa la Eon gaz ( sau cine este distribuitorul de gaze in zona), numai ei va pot interzice construirea atunci cand mergeti sa luati aviz de amplasament pentru autorizatia de constructii.
incercati sa vorbiti direct cu primarul,sa nu patiti exact ca o prietena care a fost la primarie la cei care se ocupa de autorizatii a spus ca doreste sa cumpere terenul pt constructie casa i s-a spus ca se poate construi fara probleme si acum a aflat ca pe acolo trece centura,saptamina trecuta a fost la primar sa vada daca poate sa o ajute cumva si acesta i-a raspuns "daca veneati la mine personal la inceput va spuneam sa nu cumparati"
Va multumesc pentru sfaturi!
Totusi daca ii cer un certificat de urbanism proprietarului inseamna ca am garantia primariei ca se poate construi ? Banuiesc ca primaria nu ar da un certificat de urbanism daca nu s-ar putea construi in zona si ei sunt in legatura cu firma de gaze si ar trebui sa cunoasca aceasta problema, nu?. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)
Constructie casa dddenver_25 dddenver_25 Buna ziua. Am achizitionat un teren in ilfov, comuna vidra, situat cam la 400 metri de utilitati. Se poate demara procesul de autorizatie de constructie a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu vicii ascunse Daniel_2015 Daniel_2015 Buna ziua In anul 2014 am vandut doua parcele de teren intravilan iar recent s-a dovedit ca pe sub ele trece o teava de gaze, care anuleaza posibilitatea ... (vezi toată discuția)