avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cumparare pamant
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cumparare pamant

buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la notariat si daca pe un teren arabil se poate da autorizatie de constructie?ar trebui sa am incredere in orice notar referitor la veridicitatea actelor prezentate de vanzator?.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: SC TOP SURVEY SRL , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 11:42, 23 Noiembrie 2011
Pe langa alte aspecte pe care le veti putea afla de la notar, sa va informati daca pe terenul pe care doriti sa-l achizitionati si care in acte apare ca teren agricol, nu cumva e traversat de ceva conducte subterane sau retele. In acest caz nu veti putea construi nimic pe el pentru ca nu vi se va da autorizatie de contructie. Sau chiar asigurati-va, prin introducerea in contractul de vanzare cumparare ca vanzatorul va garanteaza ca terenul nu e traversat de astfel de retele sau conducte subterane pentru ca altfel nu are cine sa va despagubeasca. Mai ales ca dumneavostra nu doriti terenul pentru agricultura ci pentru constructii.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator
Daca terenul este arabil in intravilanul vechi al localitatii nu este nici o problema emiterea unei autorizatii de construire.
Sunt cazuri in care terenul desi este in intravilan necesita scoatere din circuitul agricol.
da, tre sa aveti in credere in notar in ce priveste actele... in ce privestew taxele desi sunt functie de valoarea terenului din zona respectiva , ar trebui sa incercati 2-3 notari. (ca sa aflati taxele va adresati notarului cu precizarea exacta a zonei.)
acum .... la cumparare...:
- un singur ACT!!! extras de Carte Funciara! daca vi se arata alte acte inafara de un extras de CF atunic nu e bine (notarii nu mai fac vanzari cumparari pe imobile fara CF - teoretic).
- un teren pentru a putea construi pe el trebuie sa fie "construibil" conform lg 50/91- si a regulamentului local de urbanism - deci cel mai bine este ca dvs sau vanzatorul sa solicite un certificat de urbanism in vederea construiri de la Primarie.
- daca terenul este intravilan arabil. va veti opri la cadastru cand obtineti avizul pentru Autorizatia de construire. (cu o adeverinta de la Primarie si o cheltuiala in plus autorizat cadastru 21zile ceva taxe, il transformati in intravilan curti construcitii) dar prima conditie ramane aceea de a fii "construibil" - raspunsul il are doar Primaria- serviciul urbanism (un arhitect v-ar putea da mai multe lamuriri)
Primul pas ar fi sa cereti la primarie un Certificat de urbanism. Din acesta poate rezulta mai multe informatii: daca se permit sau nu anumite tipuri de constructiie, regim de inaltime, CUT, POT, avize necesare, daca necesita sau nu scoatere din circuit agricol etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren cu probleme pt constructie casa tripluX tripluX Buna seara! Vreau sa cumpar un teren intravilan 400 mp.de la o persoana care mi-a aratat ca si act doar un titlu de proprietate. A zis ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Tva la terenurile intravilan arabile in comparatie cu terenurile intravilan construibile cnet cnet In codul fiscal art. 141 alin 2 litera f scrie: \\\\"Prin exceptie, scutirea (de TVA) nu se aplica pentru livrarea de constructii noi, de parti de constructii ... (vezi toată discuția)
Scoatere din circuitul agricol mihai09 mihai09 buna ziua am obtinu anul trecut in luna octombrie autorizatie de construire fara sa fiu nevoit sa scot terenul din circuitul agricol la banca imi cere sa ... (vezi toată discuția)