avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiere somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiere somaj

In urma desfiintarii postului am fost data in somaj, insa inainte de depunerea actelor mi-am gasit altceva care dupa doar 2 sapt mi-am dat demisia. Mentionez ca anterior s-a cotizat timp de 3 ani consecutiv. mai beneficiez de ajutor de somaj?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:58, 15 Aprilie 2013
1. Daca ultima incetare de contract individual de munca (CIM) este prin demisie nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Incercati sa incheiati un CIM pe perioada determinata (macar o luna) si la incetarea acestuia, la expirarea termenului pentru care a fost incheiat, (art.65 (1), lit.i) din Codul muncii) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Somaj constantindana constantindana In conditiile desfacerii C.I.M. prin demisie, a unei pauze in activitate de aproximativ 2 luni , a unei noi angajari la alta firma , care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)
Contract munca perioada determinata vio58 vio58 o PERSOANA ESTE ANGAJATA PE PERIOADA DETERMINATA (PINA IN 31.10.2011) ,INDEPLINESTE TOATE CONDITIILE DE PLECARE IN SOMAJ.iNTREBARE decizia pt cim perioada ... (vezi toată discuția)