Buna ziua as avea nevoie de niste informatii daca se poate.M-a sunat cineva din familie cum ca ar avea nevoie de mine pentru a merge la amanet si a ridica un laptop lasat de fiul sau ,tot din famile,insa fiul este plecat la munca in strainatate,s-a folosit de chestia cu amanetul pentru a face rost de bani pentru plecare si ar mai fi 2 zile in care ar mai putea fi ridicat laptopul.Acum nu stiu daca sa accept sa merg sa ridic respectivul laptop sau nu,nu am mai avut de a face cu amanetul.Poate trebuie sa semnez ceva acolo sau au nevoie de date din cartea de identitate,care ar fi riscul pentru mine?
Ei spun ca au vorbit cu respectivii de la amanet si le-au explicat ca personal ei nu pot ajunge la amanet pentru ca sunt plecati din localitate si ma vor trimite pe mine.Eu as merge pentru ca ar fi pacat sa piarda laptopul,respectivele persoane sunt din familie,dar in acelasi timp imi este teama.Cum sa procedez? va multumesc anticipat
In lipsa documentul de predare primire si a documentului de identitate a persoanei care a incheiat contractul de amanet ,legal nu se poate ridica bunul de catre alta persoana
Detineti procura notariala din partea titularului contractului de amanet ?
Nu detin vreo procura,ar fi vorba de o intelegere cu respectivii de la amanet,ca sa vina altcineva sa ridice bunul respectiv,pentru ca acela care a lasat bunul acolo este plecat din tara si nu poate
In situatia in care reprezentantii unitatii au fost informati de catre titularul contractului de amanet,referitor la imposibilitatea de prezentare pentru ridicare bun amanetat,pe cale de consecinta dvs va puteti prezenta ,veti semna documentele justificative
Va aflati in posesia contractului de amanet ?
Nu am contract de amanet,mie mi-a spus sa merg sa ridic laptopul si sa platesc suma de amanet,cei de la amanet sunt cunostinte ale celui plecat in strainatate si inteleg situatia,au vorbit despre asta inainte,cam atat stiu eu.Acum sper sa mi-l incredinteze si sa nu am eu probleme ca semnez pe ceva ce nu este al meu
Unitatea de amanet va intocmi document de predare bun amanetat
Urmeaza sa acordati atentie sporita modalitatii de ridicare/preluare bun ,care anterior a fost predat spre amanet de catre proprietarul acestuia-conform contract de amanet existent in evidenta unitatii-proprietar identificat prin CI,date de identificare care insa nu vor coincide cu numele si cu datele de identificare ale persoanei care ridica bunul amanetat si care nici nu detine procura din partea proprietarului bunului amanetat
Amanet auto
Law4all
Buna ziua, ma confrunt cu o problema. Am apelat la serviciile unui amanet auto, suma împrumutată este in jur de 15% din valoarea mașinii. Am lăsat mașina ... (vezi toată discuția)
împuternicire
danieldinica
Mă confrunt cu următoarea problemă:
Locatarii blocului în care locuiesc, s-au hotărât să accepte construirea unei mansarde de către o firmă ,contra ... (vezi toată discuția)