avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Amanet auto
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Amanet auto

Buna ziua, ma confrunt cu o problema. Am apelat la serviciile unui amanet auto, suma împrumutată este in jur de 15% din valoarea mașinii. Am lăsat mașina cu o singura problema vizibila, un parbriz crăpat din cauza unei pietre, acum in schimb când am mers sa ridic mașina am observat ca aceasta a fost zgâriată, lovită nefiind ținuta in condiții optime ci in mijlocul străzii cu toate ca in contract exista o clauza in care este specificat ca bunul trebuie depozitat intr un spațiu special amenajat care dispune de paza. Valoarea reparației ajunge la aproape suma împrumutată. Va rog sa îmi comunicați ce pot face in aceasta situație? In cazul in care merg sa îmi ridic mașina aceasta fiind lăsată in mijlocul străzii ce probleme pot întâmpina? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Law4all , utilizator 23:45, 14 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunteți încă în perioada contractuală. E bine sa lămuriți problema contractului sa achitați suma oferită si comisionul si dupa la predare sa ridicați aceste probleme.
Nu este indicat sa ridicați masina deoarece la momentul actual ea se află gaj in custodia amantului.
Orice defectiune/ distrugere trebuie sa apara menționată în contractul de amanet. Dacă acestea nu au fost trecute nu au existat deci puteti solicita despăgubiri acelui amanet.
In procesul verbal predare vehicul la amanet este consemnata starea tehnica exterioara vizibila ,respectiv deficienta la parbriz?
Ati verificat kilometrajul ?

ynocentta a scris:

In procesul verbal predare vehicul la amanet este consemnata starea tehnica exterioara vizibila ,respectiv deficienta la parbriz?
Ati verificat kilometrajul ?

Nu am verificat kilometrajul, aceste probleme nu au fost semnalate la semnarea contractului, ideea este ca ei oferă 10% in cazul distrugerii, la suma pe care am contractat-o nici măcar nu ar acoperi costul cauciucurilor de iarna ale mașinii. Mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea bunurilor lasate gaj la amanet piciul piciul Care este regimul bunurilor lasate gaj la o casa de amanet, care au fost abandonate? Adika in urma unui contract de amanet am ramas cu un bun , un inel pe care ... (vezi toată discuția)
Nevoie de bani din partea unui vecin in urma unor distrugeri isc98 isc98 Nevoie de bani din partea unui vecin in urma unor distrugeri la masina Buna ziua, Alaltaieri mi-am gasit masina cu parbrizul crapat si cu doua indoituri pe ... (vezi toată discuția)
Distrugere autoturism art 217 cp Doina2010 Doina2010 Pe 3 oct. 2011, in jurul orei 13.00 am parcat reglementar autoturismul personal pe str. Mr. Alex. Campeanu, in dreptul nr. 1. Pentru ca intre masina mea si ... (vezi toată discuția)