Buna dim.,
In cazul in care SC nu a intocmit fisa postului unui angajat pe care l-a concediat ( art.65(1), ce masura se poate lua impotriva SC?? de cand este obligatorie fisa postului???
1. Codul muncii nu prevede o sanctiune pentru neintocmirea fisei postului.
2. Fisa postului este parte compenenta a contractului individual de munca (CIM) si salariatul nu ar trebui sa semneze CIM daca acesta nu cuprinde si fisa postului (care poate fi anexa la CIM) deoarece nu stie ce atributiuni de serviciu are.
3. Si angajatorul are de pierdut deoarece salariatul nu va putea fi sanctionat niciodata pentru neindeplinirea atributiunilor de serviciu deoarece nu a luat la cunostinta de ele.
@ elenaa25
Daca am spus nu cred , inseamna ca exista ceva care ma face sa dau un raspuns clar .. sanmctionarea de catre ITM poate fi indirecta si nu directa, chiar daca Codul muncii nu se refera la o astfel de snactiuni .. dar exista lte acte nornmative care pot duce la sanctionare.
Raspunderea patrimoniala/disciplinara a unui angajat se poate face si in lipsa unei fise a opstului ...
Fisa postului
nicoleta78
Buna ziua ! am nevoie de ajutorul dumneavostra intr -o problema, si anume: sunt angajata intr o firma multinationala de 3 ani si jumatate. in ... (vezi toată discuția)
Fisa post
adisoi
Buna ziua
Am fost angajat pe un post pe care nu l regasesc in COR iar angajatorul a adus in instanta o fisa a postului nesemnata,nedatata si neinregistrata ... (vezi toată discuția)
Fisa de post
mihaelaru
buna ziua,
doresc sa va intreb daca intocmirea fisei de post este responsabilitatea departamentului de resurse umane, daca acest lucru este si trecut in ... (vezi toată discuția)