avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa de post

buna ziua,

doresc sa va intreb daca intocmirea fisei de post este responsabilitatea departamentului de resurse umane, daca acest lucru este si trecut in fisa de post a specialistului RU ca il efectueaza in colaborare cu seful ierarhic al oricarui post? seful ierarhic insa nu a raspuns in timp solicitarilor de a da informatiile tehnice pentru a putea fi conceputa fisa, angajatul a ramas luni de zile fara fisa de post la dosar, de la RU s-a intocmit totusi o fisa la un moment dat, insa angajatul a refuzat sa o semneze spunand ca nu e ceea ce face pe post, urmarea fiind o cercetare disciplinara catre angajat pentru refuzul fisei. cine este de fapt raspunzator? catre cine ar trebui indreptata normal cercetarea?

Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:04, 18 Iulie 2012
Vinovat este angajatorul.Fisa de post se intocmeste si este semnata de angajat in acelasi timp cu semnarea cim de catre acesta.
Angajatul nu trebuie sa fie in niciun caz cercetat disciplinar pt. refuzul de a semna fisa de post,refuz de altfel justificat,din moment ce atributiile postului consemnate in fisa sa nu corespund realitatii!
Corect ,fisa de post se intocmeste de catre departamentul resurse umane in colaborare directa cu conducatorii locurilor de munca .
Angajatul de la resurse umane era cel care trebuia sa instiinteze in scris pe conducatorul sau ierarhic asupra refuzului intampinat din partea colegului sau cu care trebuia sa colaboreze in ceea ce priveste intocmirea acestei fise de post.
Daca nu a facut-o,este la fel de vinovat ca si acesta din urma,si ar trebui sa raspunda ambii disciplinar pt. neindeplinirea atributiilor lor de serviciu,concretizat prin neintocmirea in timp util a fisei de post pt. un angajat.
Este o culpa comuna .. prin urmare, nu salariatul trebuie cercetat disciplinar pentru ca a refuzat semnarea fisei postului , ci persoanele care aveau ca atributii intocmirea acesteia.

Salariatul poate refuza semnarea fisei postului in conditiile in care constata ca atributiile cuprinse in aceasta nu sunt in legatura cu postul ocupat ... daca doreste el poate semna sub rezerva legalitatii o astfel de fisa a postului.
in cazul in care specialistul ru nu are cui sa se adreseze mai sus (nu mai exista alt sef peste seful postului, sau peste specialistul ru, fiind o firma mica) pentru a reclama imposibilitatea de a obtine informatii tehnice asupra sarcinilor postului, si a fost pus in imposibilitatea de a concepe fisa de post, fara acele informatii, dovada fiind solicitarile scrise prin note interne pentru intocmirea fiselor de post in momentul cand ele s-au revizuit pentru toata organizatia, a cui este culpa? a specialistului ru, ca nu a facut mai mult decat acele solicitari? sau a sefului ierarhic a postului ca s-a impotrivit sa ofere acele informatii? si... totusi angajatul are dreptul sa refuze semnarea fisei de post, avand in vedere ca putea face obiectii doar la punctele unde nu era de acord, nu la toata fisa care cuprindea si alte capitole obligatorii, el nu poate fi cercetat pentru refuzul fisei?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
mihaelaru, utilizator
Aveti specificat cu siguranta in Regulamentul Intern care sunt abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile,asa incat daca refuzul semnarii fisei postului ati incadrat-o ca abatere disciplinara,atunci puteti declansa si o cercetare disciplinara....
Specialistul RU,daca nu are un sef direct atunci putea sa intocmeasca un referat prin care aducea la cunostinta managerului,directorului,administratorului sau cum se numeste conducatorul entitatii ,faptul ca nu poate intocmi fisa de post pt. angajatul x datorita refuzului de a colabora a conducatorului locului de munca respectiv si putea anexa si acele note interne.In acest mod era "acoperit" si complet exonerat de orice invinovatire de nerealizare in timp util a fisei de post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In fisa postului unui contabil șef au fost introduse atribuțiile ... Gabriela Lionte Gabriela Lionte In fisa postului unui contabil șef au fost introduse atribuțiile specifice postului din ROF-ul instituției la recomandarea comisiei de Audit. Comparând ... (vezi toată discuția)
Roi si fisa postului - aducere la cunostinta ContSters38557 ContSters38557 Din dispozitiile CM am vazut ca ROI se aduce la cunostinta angajatiilor. Imi puteti spune practic ce ar putea sa insemne aceasta aducere la cunostinta? Daca ... (vezi toată discuția)
Urgent ajutor, va rog :) denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca ... (vezi toată discuția)