avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua.am si eu o intrebare.sotul meu a depus dosarul pentru pentru indemnizatie crestere copil luna trecuta(inceputul lunii martie).fetita este nascuta in luna decembrie.in cat timp se acorda banii dupa depunerea dosarului?va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:14, 17 Aprilie 2013
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

(2) Pana la data de 5 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale.

(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la agentia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.

(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.

(5) Contestatiile formulate impotriva deciziei prevazute la alin. (3) se solutioneaza potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. Asadar in maximul o luna de zile ar fi trebuit sa primiti decizia de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC)

3. De regula, insa, se intampla ca intarzierea sa fie mai mare din diferite motive, cel mai uzual fiind lipsa de personal.

4. Puteti incerca sa luati legatura cu AJPIS, prin telefon sau e-mail si sa intrebati de situatia dosarului dvs.
violetafratila a scris:

buna ziua.am si eu o intrebare.sotul meu a depus dosarul pentru pentru indemnizatie crestere copil luna trecuta(inceputul lunii martie).fetita este nascuta in luna decembrie.in cat timp se acorda banii dupa depunerea dosarului?va multumesc!!!


Eu am depus dosarul in 4.12.2012 si nici acum nu am primit nimic
Acelasi raspuns si pentru dvs.: luati legatura cu AJPIS, e prea mare intarzierea chiar daca o sa primiti banii si din urma.
tudorvaleriu a scris:

Acelasi raspuns si pentru dvs.: luati legatura cu AJPIS, e prea mare intarzierea chiar daca o sa primiti banii si din urma.

In mod normal in cat timp trebuie primiti?
Cititi raspunsul meu de mai sus unde am redat art.14 din OUG 111/2010 si daca faceti o socoteala ar fi cam 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil avezoc avezoc buna ziua exitsa o lege/ordin etc prin care indemnizatia de crestere a copilului se plateste in maxim 3 luni de la depunerea dosarului? multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Monika007 Monika007 Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu o problema.......Am depus actele pentru indemnizatie pe data de 15.10.2015, spuneti-mi in decembrie primesc bani sau e ... (vezi toată discuția)
Ccc cutepov cutepov Care este termenul legal de solutionare a unui dosarCCC?Domni da la AJPIS au obligatia de a da informatii despre solutionarea dosarului?Daca nu mi se acorda ... (vezi toată discuția)