avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua
exitsa o lege/ordin etc prin care indemnizatia de crestere a copilului se plateste in maxim 3 luni de la depunerea dosarului?
multumesc
Cel mai recent răspuns: avezoc , utilizator 22:12, 18 Ianuarie 2014
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

(2) Pana la data de 5 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale.

(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la agentia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.

(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.

(5) Contestatiile formulate impotriva deciziei prevazute la alin. (3) se solutioneaza potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.


2. Conform celor de mai sus ar trebui ca in termen de cca o luna de zilem de la data depunerii cererii si actelor la Primarie sa va parvina decizia de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

3. Daca s-a intarziat m,ai mult luati legatura cu AJPIS, prin telefon sau e-mail si solicitati lamuriri.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Monika007 Monika007 Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu o problema.......Am depus actele pentru indemnizatie pe data de 15.10.2015, spuneti-mi in decembrie primesc bani sau e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil violetafratila violetafratila buna ziua.am si eu o intrebare.sotul meu a depus dosarul pentru pentru indemnizatie crestere copil luna trecuta(inceputul lunii martie).fetita este nascuta in ... (vezi toată discuția)
Ccc cutepov cutepov Care este termenul legal de solutionare a unui dosarCCC?Domni da la AJPIS au obligatia de a da informatii despre solutionarea dosarului?Daca nu mi se acorda ... (vezi toată discuția)