avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt sau nu in preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt sau nu in preaviz?

mi s-au inmanat in mai multe zile niste foi in care eram anuntat ca am fost concediat. nu am semnat de primirea lor. chiar dc nu am semnat, sunt considerat in perioada de preaviz? sau trebuie sa mi se trimita prin posta actele si de abia dupa ce primesc actele acelea incepe preavizul. eu nu mai inteleg unde vor sa ajunga oamenii astia...
Cel mai recent răspuns: iasmyne , utilizator 17:38, 26 Februarie 2009
In mod normal nu ar trebui sa va aflati in preaviz. Decizia de incetare a activitatii ar trebui sa curga de la data aducerii la cunostinta a celui in cauza. Deci nu ar trebui sa va aflati in preaviz
Trebui asa fiti instiintat ca urmeaza sa intrati in preaviz incapand cu data de ...., urmand ca la sfarsitul perioadei de preaviz c.i.m. al dvs sa inceteze in baza art.65 C.mun. - concediere pentru desfiintarea postului.
Daca ai fost concediat ptr desfiintarea postului sau din alte motive dar care nu implica vreo vina din partea ta,nu este necesar sa semnezi de primirea actelor.....se elibereaza o decizie de concediere si apoi dupa perioada de preaviz prevazuta in contractul tau de munca se face lichidarea si se incepe procederu de trimitere in somaj.Decizia de concediere nu implica acordul angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari Marius Nou Marius Nou am fost concediat pe motive de reorganizare a firmei, sunt in preaviz. am aflat de la cineva ca angajatorul o sa aduca pe altcineva in locul meu care a cerut ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post mnd mnd Buna dimineata, Va rog mult sa-mi spuneti care sunt pasii desfiintarii unui post Multumesc! (vezi toată discuția)
Desfiintare loc de munca art. 65, lit 1 anca55 anca55 :\">In aprilie 2010 o sa am o mamica care revine din CCC. Postul ei este desfiintat si teoretic va fi concediata cu art. 65, lit 1 ... (vezi toată discuția)