mi s-au inmanat in mai multe zile niste foi in care eram anuntat ca am fost concediat. nu am semnat de primirea lor. chiar dc nu am semnat, sunt considerat in perioada de preaviz? sau trebuie sa mi se trimita prin posta actele si de abia dupa ce primesc actele acelea incepe preavizul. eu nu mai inteleg unde vor sa ajunga oamenii astia...
In mod normal nu ar trebui sa va aflati in preaviz. Decizia de incetare a activitatii ar trebui sa curga de la data aducerii la cunostinta a celui in cauza. Deci nu ar trebui sa va aflati in preaviz
Trebui asa fiti instiintat ca urmeaza sa intrati in preaviz incapand cu data de ...., urmand ca la sfarsitul perioadei de preaviz c.i.m. al dvs sa inceteze in baza art.65 C.mun. - concediere pentru desfiintarea postului.
Daca ai fost concediat ptr desfiintarea postului sau din alte motive dar care nu implica vreo vina din partea ta,nu este necesar sa semnezi de primirea actelor.....se elibereaza o decizie de concediere si apoi dupa perioada de preaviz prevazuta in contractul tau de munca se face lichidarea si se incepe procederu de trimitere in somaj.Decizia de concediere nu implica acordul angajatului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Intrebari
Marius Nou
am fost concediat pe motive de reorganizare a firmei, sunt in preaviz. am aflat de la cineva ca angajatorul o sa aduca pe altcineva in locul meu care a cerut ... (vezi toată discuția)