avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Taxe locale platite din fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Taxe locale platite din fonduri europene

Buna ziua,

Pentru o investitie a Primariei Brasov ce se va realiza in Poiana Brasov, reprezentantii primariei afirma ca taxa de acces in statiune este obligatorie. As dori sa stiu ce prevede legislatia in vigoare avand in vedere ca investitia al carei proprietar este Primaria BV se deruleaza din fonduri europene. Este posibil ca un beneficiar de fonduri europene sa-si plateasca singur taxa de acces in statiune in loc sa foloseasca fondurile exclusiv pentru realizarea investitiei?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 00:12, 21 Aprilie 2013
Poate nu inteleg eu si va rog sa ma lamuriti: Este posibil ca un beneficiar de fonduri europene sa-si plateasca singur taxa de acces in statiune.
Din cate stiu eu taxa de acces in statiune este pentru turistii care viziteaza statiunea.
Ce intelegeti prin faptul ca Primaria isi plateste taxa de acces?

Primaria a stabilit ca pentru masinile care depasesc un anumit tonaj sa perceapa o taxa de acces in statiune numita si "Libera Trecere", taxa pe care vor sa o perceapa si in cazul investitiei al carei beneficiar este.
Sa fiu mai explicit: vor sa perceapa taxa de acces in statiune pentru camioanele si utilajele care vor lucra pentru investitia primariei.
Am inteles. Dar aceasta taxa perceputa de la firmele care presteaza , o vor plati ele nu primaria. Constructorii nu vor putea factura catre primarie aceste taxe, deci primaria nu are cum sa le plateasca.
Sa inteleg ca primaria construieste o intreaga statiune? sau doar 1-2 obiective?
Primaria construieste un obiectiv al carei proprietar va fi. Ea vrea sa perceapa taxe de la firmele care executa constructia obiectivului, taxe ce vor intra in bugetul local.
Practic intrebarea mea era:
Daca primesti bani pentru construirea unui obiectiv iti poti insusi din ei pe cai indirecte, respectiv in taxe locale in loc sa-i folosesti in integralitate pentru executarea obiectivului?
Dar primaria nu isi insuseste nici un ban din proiect pentru aceste taxe si nici nu le plateste ea. Taxele respective intra in alte conturi care nu au legatura cu proiectul si sunt platite de constructor pentru accesul in statiune.Acesti bani poate sa-i foloseasca pentru cofinantarea proiectului si este alta treaba.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile pentru construirea unui pod in jud. arges rolena rolena Buna ziua, Exsista posibilitatea de obtinere a unor fonduri pentru constriurea unui pod ? Si daca da, cum se procedeaza ? Primaria localitatii promite in ... (vezi toată discuția)
Idei de afaceri - infiintare gradinita (posibil accesare fonduri europene?) erdeicristina erdeicristina Buna ziua tuturor . vin din nou cu o intrebare .Va rog sa imi dati si mie niste sfaturi , in ceea ce priveste ideea de afacere ... am renuntat la serviciul meu ... (vezi toată discuția)
Fonduri pt dezvotarea companiei SoftwareTechnology SoftwareTechnology Buna ziua, Am o firma deschisa de aproximativ 2 ani. Deoarece am fost student nu am avut timp sa ma ocup prea bine de ea si nu am produs prea multi bani. ... (vezi toată discuția)