avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Taxe locale platite din fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Taxe locale platite din fonduri europene

Buna ziua,

Pentru o investitie a Primariei Brasov ce se va realiza in Poiana Brasov, reprezentantii primariei afirma ca taxa de acces in statiune este obligatorie. As dori sa stiu ce prevede legislatia in vigoare avand in vedere ca investitia al carei proprietar este Primaria BV se deruleaza din fonduri europene. Este posibil ca un beneficiar de fonduri europene sa-si plateasca singur taxa de acces in statiune in loc sa foloseasca fondurile exclusiv pentru realizarea investitiei?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 00:12, 21 Aprilie 2013
Sa inteleg ca taxele locale nu intra in contul primariei?
Mie mi se pare cel putin ciudat. Sa incerc o explicatie mai simpla:
Eu cer unei firme sa-mi construiasca un obiectiv. Respectiva firma imi face o oferta si o accept. Apoi ii spun ca pentru a-mi construi acest obiectiv el trebuie sa-mi plateasca o taxa de acces pe terenul meu, care se ridica la aproximativ 5% din valoarea contractului.
Este corect asa?
Pe de alta parte insa, pentru FEDR, Programul Operational Regional, Axa 1 de dezvoltare, la cheltuieli eligibile nu sunt specificate niciun fel de taxe de acces, sau taxe locale.
Asta era sensul intrebarii mele.
Gasirea unor texte in legislatia romaneasca, care sa confirme sau sa infirme obligativitatea platii acestor taxe locale.
Stimate Domn, Dvs confundati proiectul finantat prin fonduri europene cu functionalitatile primariei.Nu stiu de care parte sunteti, dar banuiesc.
Proiectul este o parte separata de restul functionalitatilor pe care primaria are dreptul sa si le aroge.
Problema pe care o vad eu aici este ca primaria nu a expus clar in caietul de sarcini faptul ca percepe taxa de acces pe drumurile statiunii pentru masinile care depasesc un anumit tonaj.
Si va rog sa intelegeti clar ca taxele acestea nu fac parte din proiect chiar daca masinile apartin de firma constructoare a obiectivului.
In pOR Axa 1 este corect sa nu fie specificate ca eligibile taxele, dar eligibilitatea aceasta se refera la beneficiarul proiectului nu la constructor/firma care ofera servicii licitate de beneficiar.
Parerea mea este sa va adresati AMPOR , sa expuneti situatia aceasta dar cu date clare si concrete si sub semnatura autorizata ca sa fiti lamurit pe deplin.Daca este caz de incalcare a vreunei legi, atunci expertii AMPOR va vor raspunde si se vor autosesiza , vor lua masurile legale de verificare.
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile pentru construirea unui pod in jud. arges rolena rolena Buna ziua, Exsista posibilitatea de obtinere a unor fonduri pentru constriurea unui pod ? Si daca da, cum se procedeaza ? Primaria localitatii promite in ... (vezi toată discuția)
Idei de afaceri - infiintare gradinita (posibil accesare fonduri europene?) erdeicristina erdeicristina Buna ziua tuturor . vin din nou cu o intrebare .Va rog sa imi dati si mie niste sfaturi , in ceea ce priveste ideea de afacere ... am renuntat la serviciul meu ... (vezi toată discuția)
Fonduri pt dezvotarea companiei SoftwareTechnology SoftwareTechnology Buna ziua, Am o firma deschisa de aproximativ 2 ani. Deoarece am fost student nu am avut timp sa ma ocup prea bine de ea si nu am produs prea multi bani. ... (vezi toată discuția)