avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probleme SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probleme SRL

Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata care este impartita in felul urmator: 60% un asociat care este si administrator si cate 20% inca doi asociati din care fac si eu parte. Asociatul-administrator a admistrat deficitar firma in sensul ca a angajat foarte mult personal cu salarii exorbitante a achizitionat materiale de constructii fara nici un folos si nu a achitat la timp datoriile catre stat preferand sa investeasca in acele materiale de constructii. Ultimile 2 bilanturi nu au fost semnate intrucat nu s-a facut nici o sedinta AGA, iar acum am primit o scrisoare pentru a ma prezenta la sedinta AGA de anul acesta unde pe ordinea de zi se va discuta dizolvarea firmei si semnarea bilaturilor. Din cate stiu datoriile firmei catre stat au ajuns undeva la 2miliarde de lei asta in conditiile in care firma a avut incasari de peste 300mii de euro. Intrebarile mele sunt:
1. In cazul in care nu sunt deacord cu bilantul, care nu stiu cum a fost "intocmit", cum se procedeaza?Se cheama un cenzor?
2. Cum se poate face dizolvarea firmei?Cine este responsabil asupra datoriilor catre stat? Se pot vinde bunurile firmei pentru achitarea datoriilor catre stat?Firma avand 3 masini in proprietate si alte 4 masini cu contract de leasing in desfasurare, precum si 3.5 hectare de teren intravilan.Cine se ocupa de vanzare?
3. Se poate declara falimentul firmei?In ce consta falimentul si cum se procedeaza cu bunurile firmei?

Mentionez ca pe mine nu ma mai intereseaza firma respectiva si as vrea sa termin cat mai repede cu aceasta problema.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:29, 4 Martie 2009
1. Referitor la bilant sunt deacord cu predecesolul meuDaca nu esti de acord cu bilantul, atunci votezi impotriva adoptarii lui. Ceri sa se consemneze. Bineinteles, tot va fi adoptat, deoarece esti minoritar, dar cel putin te-ai opus. Vei putea sa ataci hotarirea AGA in instanta, daca te instereseaza.
2. Referitor la dizolvare : Mentionez ca societatea are personalitate juridica pana la radiere.
- Legea 31/1009 - se poate decide dizolvarea firmei prin Hotararea adunarii generale , avand in vedere problemele mentionate este recomandabil si numirea unui lichidator tot in aceeasi hotarare. ( judecatorul in acest caz admite cerea si dispune mentionarea in Reg Com )
- Legea 85/2006 a insolventei - "Art. 27. - (1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă. "
si in acest caz este de preferat sa mentionati un lichidator in cererea de deschidere a procedurii decat sa lasati instanta sa dispuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate srl irinaszekely irinaszekely Buna ziua! Am o firma a carei activitate a fost suspendata timp de 3 ani, dupa care am reluat activitatea. Insa, cu noua lege a impozitului forfetar, as ... (vezi toată discuția)