avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Radiere firma dizolvata cu datorii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Radiere firma dizolvata cu datorii

Am o firma dizolvata in aprilie 2011 ..../04/2011


Tip solutie: Admite acţiunea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune dizolvarea societăţii comerciale pârâte. Dispune înregistrarea hotărârii în registrul comerţului, comunicarea către Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi publicarea în Monitorul Oficial al României pe cheltuiala reclamantei. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţă publică, azi, .... 04.2011.

Cum fac sa o radiez. nu am primit nici o instiintare de la ANAF

Are datorii vreo 7000 de ron

Am vazut un anunt intr-un cotidian de mare tiraj unde se preiau firme cu datorii. Daca as ceda actiunile as incalca legea?

Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
DISCREET SECURITY, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: dutescu maria , utilizator 11:20, 30 Octombrie 2013
Buna ziua,

Daca veti avea curiozitatea sa interogati RECOM, veti vedea ca firma apare deja radiata.
Nu mai trebuie sa faceti nimic.
.



- funcţiune



- mandat administratori expirat
- sediu expirat




am verificat Recom si apare asta

Inseamna ca hotararea nu a ramas irevocabila. S-o fi admis recursul. Vorbiti la Recom si vedeti ce s-a intamplat.
Potrivit art . 237 din Legea 31/1990:


(6) La data la care hotărârea judecătorească de dizolvare rămâne definitivă, persoana juridică intră în lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi.

(7) Dacă în termen de 3 luni de la data la care hotărârea judecătorească de dizolvare a rămas definitivă nu se procedează la numirea lichidatorului, judecătorul delegat, la cererea oricărei persoane interesate, numeşte un lichidator de pe Lista practicienilor în reorganizare şi lichidare, remunerarea acestuia urmând a fi făcută din averea persoanei juridice dizolvate sau, în cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit în temeiul prevederilor art. 4 alin. (6) din Legea nr. 85/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

(71) Hotărârile judecătoreşti pronunţate în condiţiile alin. (7) se comunică lichidatorului numit, se publică pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi se afişează la sediul oficiului registrului comerţului în care este înmatriculată societatea dizolvată.

(8) Dacă judecătorul delegat nu a fost sesizat, în condiţiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului în termen de 3 luni de la expirarea termenului prevăzut la alin. (7), persoana juridică se radiază din oficiu din registrul comerţului, prin încheiere a judecătorului delegat, pronunţată la cererea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, cu citarea părţilor, conform dreptului comun.

(9) Încheierea de radiere se înregistrează în registrul comerţului, se comunică persoanei juridice la sediul social, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe cale electronică, şi se afişează pe pagina de Internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi la sediul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal, în raza căruia societatea îşi are înregistrat sediul.

(10) Bunurile rămase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comerţului, în condiţiile alin. (8) şi (9), revin acţionarilor.




Deci va puteti adresa unui lichidator sa vedeti ce pasi trebuie facuti.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare tot la un SRL care din data de 24.10.2011 se afla in dizolvare ,lichidare cu RADIERE, care in 25 oct 2013 primeste o instiintare prin care este somata sa plateasca datoria ptr. retinerea la sursa care asa cum rezulta din dosarul fiscal este mult mai mare decat in documentele contabile si se ridica la o suma f.mare (9000 lei).
Credeti ca v-a fi urmarit penal fostul administrator daca nu plateste aceste sume care cresc mereu...?
Astept un raspuns concret.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unui srl Catalin2010 Catalin2010 In cat timp de la dizolvare prin hotarare judecatoreasca un srl este radiat din oficiu? (vezi toată discuția)
Trecerea patrimoniului in posesia actionarilor stelian67 stelian67 Am avut o societate comerciala care in timp ce se afla cu activitatea suspendata a fost dizolvata pentru nedepunerea situatiilor financiare. Societatea nu are ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate comerciala casanova casanova Poate fi dizolvata o societate comerciala prin hotarare judecatoreasca fara a mai parcurge pasii prin Registrul comertului ? (vezi toată discuția)