avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radierea unui srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radierea unui srl

In cat timp de la dizolvare prin hotarare judecatoreasca un srl este radiat din oficiu?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 23:34, 26 Februarie 2010
Rapiditatea prin care se obţine radierea depinde de perioada în care se face inspecţia fiscală din partea organului fiscal si se poate intinde de la cateva luni la maxim 5 ani.
Mult succes ,
va rog sa argumentati cu text din legislatie afirmatia :
"perioada în care se face inspecţia fiscală din partea organului fiscal si se poate intinde de la cateva luni la maxim 5 ani."
In legea 31 art 237:
(7) Daca in termen de 3 luni de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare nu se procedeaza la numirea lichidatorului, judecatorul delegat, la cererea oricarei persoane interesate, numeste un lichidator de pe Lista practicienilor in reorganizare si lichidare, remunerarea acestuia urmand a fi facuta din averea persoanei juridice dizolvate sau, in cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit in temeiul Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(7^1) Hotararile judecatoresti pronuntate in conditiile alin. (7) se comunica lichidatorului numit, se publica pe pagina de internet a Oficiului National al Registrului Comertului si se afiseaza la sediul oficiului registrului comertului in care este inmatriculata societatea comerciala dizolvata.

(8) Daca judecatorul delegat nu a fost sesizat, in conditiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului in termen de 3 luni de la expirarea termenului prevazut la alin. (7), persoana juridica se radiaza din oficiu din registrul comertului, prin incheiere a judecatorului delegat, pronuntata la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, cu citarea partilor, conform dreptului comun.

(9) Incheierea de radiere se inregistreaza in registrul comertului, se comunica persoanei juridice la sediul social, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pe cale electronica, si se afiseaza pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului si la sediul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, in raza caruia societatea isi are inregistrat sediul.

(10) Bunurile ramase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comertului, in conditiile alin. (8) si (9), revin actionarilor.

eu inteleg ca ar fi cam 6 luni
6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma dizolvata cu datorii DISCREET SECURITY DISCREET SECURITY Am o firma dizolvata in aprilie 2011 ..../04/2011 Tip solutie: Admite acţiunea Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune dizolvarea societăţii ... (vezi toată discuția)
Firma in stadiu de dizolvare? Viorica.1956 Viorica.1956 Buna seara mai am o intrebare pentru baiatul meu.A avut o firma acum cativa ani si nu a mers iar din 2005 nu a mai depus bilantul contabil, iar acum 1 an a ... (vezi toată discuția)
Trecerea patrimoniului in posesia actionarilor stelian67 stelian67 Am avut o societate comerciala care in timp ce se afla cu activitatea suspendata a fost dizolvata pentru nedepunerea situatiilor financiare. Societatea nu are ... (vezi toată discuția)