avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot cere prin cerere reconventionala sa se constate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot cere prin cerere reconventionala sa se constate nulitatea contractului

In Februarie 2009 am incheiat un contract pentru prestarea serviciului de internet. Pe primul an (perioada initiala) am achitat debitele integral dar in ultimii 3 ani nu am mai facut-o dar nici furnizorul nu a furnizat serviciul... nu am reziliat contractul si nici nu o pot face pe motiv ca clauzele contractului nu ma lasa sa o fac daca am debite restante (pretins restante ca eu consider ca nu am nimic de dat din moment ce serviciul a fost sistat). Furnizorul nu avea la data semnarii contractului autorizarea ANCOM de a furniza servicii de internet publicului, data pe contract si prima factura e falsa deoarece este 6 Februarie iar furnizorul a fost inregistrat in Registrul comertului din 20 Februarie, unele optiuni din contract nu au fost furnizate / nu au functionat nici pe perioada initiala dar nici dupa aceasta perioada adica perioada de ultimii 3 ani, modalitatea de facturare nu a fost respectata deoarece toate facturile pe acesti 4 ani au aceeasi valoare si nu cum scrie in contract ca e la cursul BNR in fiecare luna facturata. Am avut un proces de somare de plata pe care furnizorul nu l-a castigat. Acum va porni un nou proces de drept comun.


1). Pot cere prin cerere reconventionala sa se constate nulitatea contractului sau trebuie sa fac un proces separat?
2). Daca cer sa se constate nulitatea contractului la ce se incadreaza? (dol, eroare, viciu de consimtamant)
3). Se poate incadra penal?

Va multumesc

Update: Ma refer ca niciodata nu as fi semnat contractul daca as fi stiut ca furnizorul face fals in acte (contract si prima factura), ca nu are dreptul sa furnizeze internet, ca unele optiuni care fac obiectul contractului nu au functionat, ca modalitatea de plata nu va fi respectata. Motiv ptr care vreau sa-l bag si la penal deoarece o merita. Intr-un orasel mic de 16.000 locuitori / 5000 familii / si din care doar 1000 -1500 au internet de la el a avut numai anul trecut 150 procese. Nu a anuntat oamenii cu anii ca au datorii deoarece a vrut ca sumele de recuperat sa fie cat mai grase si chiar ar fi in stare sa execute silit, sa vanda casele oamenilor si sa-i scoata in strada .... chiar daca cum e cazul meu nu a furnzat serviciiile si deci vrea bani pentru nimic
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Jackro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jackro , utilizator 21:34, 16 Aprilie 2013
raspunsul este da, puteti pe calea reconventionalei sa solicitati sa constate nulitatea, temeiul in cazul dvs eroarea obstacol, daca ati fi cunoscut ca este neautorizat si nu poate oferi pachetele de servicii despre care faceti vorbire nu ati fi incheiat contractul
Va multumesc ptr raspuns
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura rds pt un contract pe care nu il recunosc Sorin09 Sorin09 Buna ziua, Am o situatie pe care o consider abuz din partea operatorului RCS RDS. Voi incerca sa prezint faptele cronologic pentru a va putea face o idee ... (vezi toată discuția)
Furnizare servicii de cablu si telefonie shtrumphee84 shtrumphee84 Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu un sfat, v-as fi recunoscatoare, in ceea ce priveste problema expusa mai jos: Am semnat un ctr de furnizare servicii de ... (vezi toată discuția)
Cesionare debite camicr camicr buna seara. am mai scris pe acest forum in leg cu un contract pt furnizari internet,telefonie,facut in numele meu,dar semnatura altei persoane. procesul e pe ... (vezi toată discuția)