avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Decontare cesiuni de creanta si BO in perioada de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Decontare cesiuni de creanta si BO in perioada de insolventa

Buna seara!
In situatia in care o farmacie intra in insolventa si a emis bilete la ordin catre anumiti furnizori anterior deschiderii procedurii, creanta acestor furnizori intra in categoria creantelor garantate sau chirografare?
Biletele la ordin emise trebuie sa fie decontate in mod obligatoriu in perioada de observatie si ulterior dupa aprobarea planului, sau creditorul nu le mai poate folosi?
Furnizorii creditori cu care farmacia are incheiate contracte de cesiune de creanta (pt. facturile de medicamente emise), trebuie incadrati in categoria creditorilor garantati?
Sumele de bani care in mod normal trebuie achitate de Casa de Asigurari catre furnizorii beneficiari ai contractelor de cesiune, vor fi achitate in continuare tot catre acestia, dupa deschiderea procedurii, sau vor intra in contul de insolventa al societatii?
In perioada de insolventa, farmacia mai poate cesiona catre furnizori facturile emise catre Casa de Asigurari, sau trebuie sa incaseze banii in contul de insolventa si ulterior sa achite marfa achizitionata?
Va multumesc?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:54, 16 Aprilie 2013
De la data intrarii in insolventa, toti creditorii societatii trebuie sa se inscrie in tabloul creditorilor si vor fi platiti de catre lichidator in ordinea stabilita de lege.
Creditorii cu BO sunt credtori obisnuiti, nu sunt creditori privilegiati.
Orice operatiune pe care vreti sa o faceti in aceasta perioada trebuie aprobata de lichidator., altfel va fi anulata.
Creditorul care detine aceste BO se afla in imposibilitatea de a le depune la banca spre decontare, dupa data deschiderii procedurii?
Exista un temei legal care sa-i interzica sa le deconteze dupa aceasta data?
Pe perioada procedurii de insoventa, plata creditorilor se face conform legii insolventei, BO isi pierd utilitatea , iar in aceasta perioada nu se mai poate face nicio executare silita.
Creditorul trebuie sa ia legatura imediat cu lichidatorul sa se inscrie in tabelul creditorilor .
Se intalnesc 2 situatii :
1. societatea debitoare intra in reorganizare, atunci se intocmeste un plan de reorganizare in care va fi stabilit cum se vor plati creditorii, in mod esalonat.
2. societatea intra in faliment : creditorii vor fi platiti dupa valorificarea prin vanzare a bunurilor societatii in ordinea stabilita de legea insolventei.
Nu va interzice nimeni sa introduceti la plata BO, numai ca neplata lui nu va avea niciun efect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta nascuta dupa intrarea in insolventa nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare: in cazul unei creante nascute dupa deschiderea procedurii insolventei, cum sa procedez? Pe scurt: am emis o factura ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)
Probabilitate deschidere insolventa asbinvest asbinvest Buna ziua ! Daca emit bilete la ordin cu scadenta cuprinsa intre 12- 14 luni calendaristice de la emiterea facturii catre un furnizor , de la care am ... (vezi toată discuția)