avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Litigiile cu APIA se castiga !
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Litigiile cu APIA se castiga !

De curand Tribunalul Suceava a pronuntat o sentinta de admitere a actiunii avand ca obiect :
1. Anularea in totalitate a Procesului Verbal de Constatare

2. Obligarea Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura ( APIA ) din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Centrul Judetean Juceava la plata sumelor restante reprezentand ajutor financiar acordat pentru agricultura la zi cu penalitatile legale aferente intarzierilor.

Concluziile personale au fost ca potrivit art. 21 alin (1) din O.U.G. nr. 66/2011, activitatea de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţelor bugetare se desfăşoară de către structurile de control ale autorităţilor competente în gestionarea fondurilor europene/naţionale, cu respectarea dispoziţiilor prezentului articol, iar noi consideram ca nu se respectata urmatoarele prevederi:
 Alin. (6) - controlului s-a făcut în lipsa petentuluişi nu a fost convocat la nicio analiză a cererii şi a documentaţiei depuse.
 Alin. (11) – NU a avut posibilitatea de a-si exprima punctul de vedere asupra activităţilor de constatare;
 Alin. (14) – procesul-verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţelor bugetare NU a fost prezentat pentru a-si exprima punctul de vedere asupra constatărilor şi neregulilor;
 Alin. (21) – procesul-verbal NU conţine menţiuni privind punctul de vedere al petentului ci doar poziţia exprimată de structura de control.

Arăt faptul că se efectueaza eronat masurarea suprafetelor declarate in lipsa petentului la fata locului( lipsa fiind senatura lui din raportul de control).

Pe fondul situatiei de fapt ca suprefetele de teren declarate si identificate cu SIRSUP ... , unele sunt lipite de altele, avand un hotar comun fara gard de delimitare, s-a comis o eroare material in sensul ca unele suprafete au fost diminuate, iar altele au fost supradimenionate.

Pe fondul acestor erori se procedeaza la intocmirea netemeinica si nelegala a procesului verbal .

In plus s-a declarat ca masurarea s-a efectuat prin teledetectie, ori din plansele masurate prin teledetectie nu reiese suprfata in unitate de masura specifica(ha, ari sau mp. ) si nici nu se indentifica cu precizie suprafata despre care se face vorbire fiind doar o captura a unei imagini de ansamblu a unor trupuri de teren in care este incorporata suprafata despre care se face vorbire in PV.

Din aceste considerente instantele de contencios au admis actiunile impotriva APIA si au anulat PV consemnate de acestea , au deblocat sumele oprite de la plata si au acordat si penalitatile legale de intarziere aferente.

Cu stima!

Alte discuții în legătură

Cum se contesta un pv constatare nereguli apia zama cristian zama cristian Am primit zilele acestea un PV constatare nereguli si stabilire creante, de la APIA, prin care sunt obligat a returna 740 lei din suma totala alocata de 1500 ... (vezi toată discuția)
Titular decedat iluana iluana Un titular - proprietar de teren a fost verificat de APIA( Agentia de plati si interventie pt agicultura), la Controlul clasic pe teren in anul 2010.A avut ... (vezi toată discuția)
Excludere la plata apia - spetã Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Bună seara. [b]Am o spetă cu element de noutate dacă a mai întâlnit cineva sau îşi poate exprima părerea.[/b] Un justitiabil a fost exclus de către ... (vezi toată discuția)