avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se contesta un PV constatare nereguli APIA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se contesta un PV constatare nereguli APIA

Am primit zilele acestea un PV constatare nereguli si stabilire creante, de la APIA, prin care sunt obligat a returna 740 lei din suma totala alocata de 1500 lei pentru anul 2009, motivat fiind de faptul ca in urma unui control prin teledetectie a doua parcele nu s-au identificat si o suprafata a subsemnatului, respectiv, din suprafata de 2,34 ha cat figura in cererea de plata,s-au identificat numai 1,98 ha.
Ce nu inteleg sunt urmatoarele:
-de ce rezultatele unui control efectuat in 2009 apar in 2012;
-de ce nu am fost notificat de Apia pentru clarificarea problemelor aparute in urma controlului;
-in ce fel se constituie aceste creante socotite de domnii in cauza a le avea de plata, deoarece terenul care nu il regasesc nu este in proportia debitului.
Am in proprietate suprafata de 3,10 ha, dovedit cu TP,cererea de plata s-a facut pentru 2,34 ha, deoarece restul pana la 3,10 ha era in suprafete mai mici de 30 ari cat trebuia sa aiba o parcela ca sa fie luata in calcul, pamantul a fost lucrat in permanenta, dar acum ma trezesc ca trebuie sa dau niste bani inapoi, printr-o decizie unilaterala a unei institutii.La completarea cererii de plata, trimit niste functionari care nu prea suporta sa fie chestionati, plictisiti si interesanti, iar acum tot tu esti vinovat ca nu ai identificat corect suprafata, pe o harta pe care nu intelegi nimic. Legal, daca terenul exista, se poate dovedi fizic, cum se poate ca un control, pe care nu stie nimeni cand s-a efectuat, poate dovedi contrariul.Atunci cand primesti o amenda, nu trebuie sa fii intrebat si tu daca ai obiectiuni.
Va multumesc si ii rog pe cei ce se pricep sa ma lumineze, deoarece sunt multi cei in situatia mea.
Cel mai recent răspuns: zama cristian , utilizator 14:21, 8 Iulie 2013
Buna ziua!
Ati contestat pana la urma PV? Cum s-a solutionat?
..normal..Si am si castigat in instanta. Motivele:
1.din cuprinsul PV lipseste Punctul de vedere al debitorului (OG 66/2011 stabileste cuprinsul pv), lipsa unuia din elementele constitutive ducand la anularea actului contestat, in totalitatea lui
2.in urma controlului prin teledetectie, fermierul poate sa nu fie notificat, daca in urma controlului nu s-au semnalat nereguli.In cazul in care acestea exista, este imperativ necesara audierea fermierului pt.stabilirea gradului de vinovatie in producerea acelor nereguli. In cazul meu, APIA a sanctionat 3 fermieri al caror suprafete se suprapuneau, fara a stabili in vreun fel, cine identificase gresit sau cine pozitionase corect, intocmind direct PV contestat, chiar daca legea (OG 66/2011) spune ca se intocmeste un proiect de PV, care se prezinta debitorului, care-si spune pdv, care este analizat si apoi se intocmeste PV definitiv. Emitand PV amintit, APIA a incalcat un drept fundamental:-dreptul la aparare.
Pe aceste considerente, instanta a anulat PV contestat si decizia de recuperare a debitelor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiile cu apia se castiga ! Roland Mindrila Roland Mindrila De curand Tribunalul Suceava a pronuntat o sentinta de admitere a actiunii avand ca obiect : 1. Anularea in totalitate a Procesului Verbal de Constatare ... (vezi toată discuția)
Subventii apia AniFlorea AniFlorea In urma teledetectie am fost chemata la APIA pentru clarificari.Acolo am descoperit ca din total suprafata declarata mi-au scazut 1.17 ha pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)
Titular decedat iluana iluana Un titular - proprietar de teren a fost verificat de APIA( Agentia de plati si interventie pt agicultura), la Controlul clasic pe teren in anul 2010.A avut ... (vezi toată discuția)