avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... urgent-probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

urgent-probleme cu banca

buna ziua
imi cer scuze ca apelez la dvs dar nu mai stim ce sa facem.in data de 13.09.2006 tatal mau a facut un credit de nevoi personale la banca Carpatica Constanta la care el avea salariu iar mama nu, luna aceasta pe data de 05.02.2009 el a decedat iar mama a fost la banca sa duca certificatul de deces ca sa ii inchida contractul in baza certificatului de deces, la care cei de la banca i-au spus ca ea va trebui sa plateasca in continuare rata pana la finalizarea contractului, spre mirarea noastra este ca banca zice ca nu i-a facut asigurare de viata, ca in cazul in care se intampla ceva ei sa fie asigurati, si inca ceva : ei aveau voie sa o treaca pe mama in contractul de credit ca si imprumutat atata timp cat ea nu avea nici un venit ? ca azi am fost la banca si le-am zis ca nu se poate asa ceva atata timp cat ea nu avea venit sa fie trecuta in contract ca si imprumutata, si ei mi-au zis ca atata timp cat ea a fost de acord ca tatal sa ia acel imprumut si a semnat contractul va trebui sa plateasca. in baza carei legi este ea trecuta in contractul de imprumut fara sa faca dovada vreunui venit ? le-am zis ca au profitat de faptul ca ei nu vad bine si i-a pus sa semneze pe amandoi ca si imprumutati. ce pot face? ajutati-ma sa fac o cere catre banca in care sa se inchida contractul de credit si mama sa nu fie obligata sa plateasca ratele in continuare pentru ca ea nu are de unde, ca le-am zis ca nu are cum sa plateasca si ca ea era in intretinerea tatalui si nu are nici un venit. ce lege este pentru aceasta problema si cum sa fac acea cerere in care sa le stipulez anumite legi sau articole din lege care nu permit sa faca ce au facut ei. va multumesc din suflet.
s-a judecat cu banca pt ce?intamplator nici eu nu sunt avocat ci doar programator dar citesc cu interes forumul asta, si intreb doar din curiozitate, pentru ce a dat banca in judecata?
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
ContSters72658, utilizator
Vecinul meu? Daca de el este vorba atunci stiu ca a castigat pentru ca banca nu a respectata termenii de confidentialitate la care se obliga prin contract, pentru asta am fost si eu martor si am declarat de cate ori au sunat la mine acasa pentru a-mi da relatii despre creditul lui si situatia lui bancara, apoi am inteles ca pentru incalcarea proprietatii private si daune morale pentru stresul provocat prin hartuirea la care l-au supus. Erau cred mai multe dar nu le stiu pe toate. Oricum a luat o suma frumoasa =D> de pe ei. Asa le trebuie. Pai sunau la mine si la ora 8 seara X-( si cica asta nu era hartuire :O. Oricum fiecare om are niste drepturi iar bancile cam fac abuzuri.
Apropo pentru dany_ct 2000 , am vorbit cu o fosta colega care lucreaza la BCR, nu au dreptul sa treaca rata, respectiv datoria ca mostenire altcuiva. Cel putin la BCR asa ceva aste imposibil.
lilicrin, nu era vorba de hartuire in acest caz. Nu stiu de unde ai dedus ca cineva ar pretinde pe acest forum ca bancile ar avea posibilitatea sa-si lichideze debitorii ca in filmele proaste. Vecinul tau descurcaret e un caz, si crede-ma ca simplul fapt ca a obtinut o despagubire pentru stresul si hartuirea provocata de banca nu-l scuteste de plata datoriei pe care o are fata de respectiva banca.
Referitor la cazul acesta, daca ai fi citit cu atentie ce a expus cel care a postat acest topic, mama sa este codebitor la acel credit.
I-am scris despre mostenire si posibilitatea de a mosteni si datoria, in cazul in care accepta mostenirea, pentru viitor. @ valentin24, mostenirea se poate accepta pur si simplu, caz in care mostenitorii primesc atat bunurile cat si datoriile defunctului, chiar daca datoriile depasesc bunurile, sau sub beneficiu de inventar, caz in care mostenitorii nu raspund pentru datoriile defunctului decat in limita activului succesoral - al bunurilor primite mostenire. In eventualitatea ca altcineva sa ne povesteasca despre alt vecin istet care a mostenit doar bunurile si a lasat datoriile altora, scriu de pe acum ca legea nu prevede decat aceste doua posibilitati de acceptare a unei mosteniri.:)
Cat despre trecerea unei rate ca mostenire altcuiva de catre banca direct, @lilicrin, o astfel de perspectiva sigur nu ai putut s-o desprinzi de pe forum. Daca il mai rasfoiesti putin o sa afli ca mostenirile se intrumenteaza la notarul public, si pot fi acceptate sau neacceptate. Deci, nimeni nu poate fi fortat sa mosteneasca pe nimeni, si nici sa-i preia datoriile.

Intr-un fel ma bucur ca si programatorii au neclaritati in privinta dreptului;)

@lilicrin, as vrea sa vad hotararea judecatoreasca prin care i s-au acordat vecinului despagubiri pentru stresul provocat de BT, daca tot sunteti atat de intimi, ma gandesc ca nu l-ar deranja sa impartaseasca izbanda sa impotriva bancilor, sa dea curaj si altora:))
Nu m-ar deranja deloc sa v-a arat sentinta dar din pacate aici pe forum nu se pot anexa documente. Si eu cred ca acest forum a fost creat pentru a informa oamenii si pentru a le sugera solutii la problemele lor. Sa fiu sincera cea mai des intalnita solutie este de genul "contactati un avocat", de parca este asa usor sa gasesti unul bun si necorupt. Un avocat bun si cinstit este asa rar precum un programator care nu a "hackerit" nimic la viata lui ;)
Ptr. Lilicrin
Din pacate oamenii cauta ajutor de cele mai multe ori atunci cand este foarte tarziu, moment la care si mijloacele legale de actiune se reduc considerabil.
Este firesc sa se recomande avocat din cel putin 2 motive ( decurg din experienta mea pe forum)
1. Oamenii explica partial o problema si de cele mai multe ori asteapta sa li se confirme ceva ( de exemplu, ca au dreptate)
2. Nici un avocat bun oricat de stralucit ar fi si oricat de multa intuitie ar avea nu va putea gasi variantele concrete de rezolvare decat atunci cand va cunoaste totate detaliile unei probleme ( spuse si nespuse de cel care intreaba).

Nota Bene: E un act de curaj pentru un avocat sa dea totusi raspunsuri pe acest forum in conditiile in care munca de avocat ( cel putin asa cum o vad eu) se raporteaza fara putere de tagada la DETALII. In aceasta profesie detaliile fac diferenta si in nici un caz nu putem vorbi de profesionalism daca nu sunt prezentate toate datele unei probleme ( cele spuse dar mai ales cele nespuse/evitate chiar si intr-o discutie fata in fata)

Cu privire la afirmatia " bun si necorupt" va sugerez sa incercati sa nu generalizati si sa faceti afirmartii pe care nu le puteti dovedi.
Am mai spus-o pe acest forum si o repet : nu voi inceta sa promovez si sa apar aceasta profesie.

Indirect, m-ati jignit si este inacceptabil.Trebuie sa recititi regulamentul.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocarea contului alexandraflorea alexandraflorea buna ziua!am si eu o intrebare:parintii mei,au luat un credit de la banca in urma cu 6 ani. pe parcurs,ei s-au certat si nu s-au mai inteles cu privire la ... (vezi toată discuția)
Credit la brd IannisM IannisM Buna ziua,tatal meu a luat un credit de la BRD,pe care nu a apucat sa il mai restituie pt ca in iunie ,anul trecut a decedat.Acum cei de la BRD o suna pe mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)