avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata contributie la CAS
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata contributie la CAS

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu privire la o nelamurire. Din 2005 sunt PFA inregistrata la Finante pentru traduceri. Deoarece am fost angajata pana in decembrie 2008 cu carte de munca nu am avut activitate si nici venituri pe PFA. Astfel eu nu am platit nimic la CAS . Avand in vedere ca din decembrie anul 2008 contractul meu de munca a incetat as dori sa stiu ce trebuie sa fac sau cum trebuie sa procedez in continuare pentru a plati la CAS ca PFA ?? Ar fi trebuit sa platesc contributia si daca nu am avut deloc venit pe PFA in toata aceasta perioada?? Va trebui sa platesc ceva retroactiv?? Desi nu ar fi normal deoarece nu am avut deoc activitate pe PFA?? Va rog mult de tot sa ma ajutati!! Va multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:03, 27 Februarie 2009
cas sau cass?este o diferenta.
vorbeam despre contributia obligatorie la sanatate.

Multumesc
Daca nu ati realizat venituri ca PFA , nu datorati contributia pentru sanatate. In momentul in care obtineti primul venit mergeti la Casa de asigurari de sanatate si va inregistrati.
Va multumesc mult de tot pentru ajutor!!
Norabrigitta a scris:

Va multumesc mult de tot pentru ajutor!!


Cu placere!:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat + pfa = cas ? raknel raknel Buna ziua, as avea si eu doua intrebari... Sunt si angajat cu contract de munca (programator), si sunt si pfa (am si contract de pfa cu firma unde sunt ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva cas dianamohora dianamohora Buna seara! Am si eu o foarte mare nelamurire: tatal meu a avut un PFA pana in 2008 si mai acum cateva saptamani ne-am trezit cu anumite instiintari de ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei pentru asigurari de sanatate retroactiv ivanov cristina ivanov cristina Buna seara Intrebarile sunt pentru un PFA Legea privind plata CAS (contributia pentru asigurarea de sanatate) a fost data in anul 2009, acum ei imi trimit ... (vezi toată discuția)