avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Livrare intracomunitara scutita
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Livrare intracomunitara scutita

Buna ziua,
Reprezint o societate mica (4 angajati),67000euro cifra afacerii 2012,platitoare de TVA,inscrisa in ROI.Livrez marfa unui partener din UE (Belgia) cu cod valabil de TVA (inscris in VIES).
Am dreptul de a factura cu mentiunea scutit cu drept de deducere sau trebuie sa colectez TVA .Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 10:57, 18 Aprilie 2013
Buna ziua,

Daca aveti dovada faptului ca bunurile parasesc teritoriul Romaniei, intocmiti factura in regim de scutire cu drept de deducere si raportati operatiunea in declaratia recapitulativa 390. Nu colecati taxa, deoarece in acest caz persoana obligata la plata taxei este beneficiarul prin mecanismul anularii taxei(taxare inversa)

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare scutite de plata tva Daria8 Daria8 Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat, va rog Am o societate neplatitoare de TVA in Romania. In luna decembrie am solicitat inregistrarea ca platitor de ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Cod special de tva stela chelner stela chelner Buna ziua O firma neplatitoare de tva in Romania, primeste factura de servicii dela o firma din Olanda, pe factura este trecut taxare inversa. Firma din ... (vezi toată discuția)