avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1492 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângere contravenþionalã: motivare pe fond, primul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângere contravenþionalã: motivare pe fond, primul termen al cauzei, atacare cu recurs

Buna ziua,
am fost sanctionat pentru depasire in zona interzisa cu amenda si suspendare permis 30 zile. Agentul constatator a mentionat articolele din lege referitoare la amenda dar nu a mentionat articolul referitor la suspendarea permisului. Am depus contestatie si acum construiesc strategia impreuna cu un avocat. Acesta sustine ca este important sa ne legam de acest aspect, lipsa articolului care sa sustina suspendarea permisului. Procedeaza corect? Poate faptul ca nu e mentionat un articol sa duca la anularea PV. Acum oricine stie ca depasire interzisa = permis suspendat.
Cel mai recent răspuns: TLG , utilizator 18:44, 1 Aprilie 2014
Începând cu data de 15 februarie 2013 avem un alt Cod de procedură civilă, iar primul termen de judecată nu se mai fixează la primirea unei cereri de chemare în judecată.

Întâi se comunică acţiunea pârâtului, însoţită de o adresă prin care i se aduce la cunoştinţă că are la dispoziţie un termen de maxim 25 de zile să formuleze întâmpinare. După trecerea acestui termen şi dacă pârâtul a formulat întâmpinare, instanţa va comunica reclamantului întâmpinarea, însoţită de o adresă prin care i se va aduce la cunoştinţă că are obligaţia să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicarea întâmpinării.

Potrivit art. 201, alin. (3) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, în termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
Multumesc pentru raspunsuri dar si moderatorului pentru modificarea titlului.
Cat priveste noua forma de derulare a procesului o fi bine? O fi rau?
De cand ma tot preocupa treburile acestea am auzit o gramada de grozavii. Situatia mea nici nu mai pare atat de grava. 17 ani am circulat fara sa ma intrebe nimeni nici de sanatate, acum realizez ca situatia e nasoala rau de tot si foamea de bani a guvernantilor impinge la lucruri absurde. Scuze de off...
Ieri mi-a sosit plicul de la judecatorie cu intampinarea politiei. Ma mira faptul ca certificatul metrologic nu are nici o stampila a celui care l-a emis. Doar un conform cu originalul. Iar celelalte copii atasate sunt absolut ilizibile. Identific vag cate un cuvant doua dar nu se pot citi. Mai mult, viteza de pe imagini nu corespunde cu cea din PV. Ca sa nu mai vorbesc de neclaritatea lor.
Voi ce parere aveti?
va prelevati de cele relatate, documente ilizibile, certificat metrologic nestampilat, viteza care nu corespunde cu cea inscrisa in pv.
daca cel care a semnat "conform cu originalul" nu si-a trecut si numele, eventual functia si/sau stampila, faceti referire si la acest aspect. chiar daca nu se specifica undeva, fiind vorba despre un document "conform cu originalul", dvs. nu aveti cunostinta daca documentul in cauza nu a fost semnat de portarul institutiei sau femeia de serviciu.
de regula certificatele metrologice se stampileaza de emitent ptr ca altfel isi poate face oricine buletin de verificare metrologic ptr cantarul din piata.
cyan a scris:
daca cel care a semnat "conform cu originalul" nu si-a trecut si numele, eventual functia si/sau stampila, faceti referire si la acest aspect.

Nu există prevedere legală care să impună unui angajat al unei persoane juridice să îşi scrie numele în clar şi funcţia ocupată. Cel care conformează documentele scrie "conform cu originalul" şi semnează. Orice înscris comunicat în cauză vine din partea persoanei juridice şi este complet lipsit de relevanţă dacă l-a conformat directorul, portarul sau femeia de serviciu. Pentru instanţă este un înscris comunicat de una din părţi.

Alte discuții în legătură

Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o amenda pentru depasirea vitezei in localitate ... soso84 soso84 Buna ziua, Am primit o amenda pentru depasirea vitezei in localitate insotita de suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de ... (vezi toată discuția)