avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Discount acordat pentru stimulare vanzari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Discount acordat pentru stimulare vanzari

Buna ziua,lamuriti-ma si pe mine cum sa procedez corect cu disconturile#-o.
Am contract cu o firma din strainatate,pentru care prestez servicii(facturi emise de mine in euro fara TVA ca este in UE firma colaboratoare)Vreu sa ii dau un discount,pentru ca imi gaseste clienti noi si lucrari ,deci ca un fel de stimulent,cum trebuie sa procedez?Nu am dat niciodata discount,nu am lucrat cu nicio reducere,dar as vrea sa vad ce implicatii ar fi pentru mine la impozit pe profit si sub ce forma as putea sa dau reducerile si daca exista un anumit prag legiferat in acest sens.
De exemplu:factura emisa de mine pentru lucrarile efectuate catre firma X 1000 euro.Pot sa dau discount 50%?remiza,risturna,pe alta factura ,pe aceeasi?cei 50% se scad din profit,deci am valoarea de impozitare mai mica cu acea suma?
Contabilul meu zice ca nu pot sa dau mai mult de 2% din cifra de afaceri din anul precedent,in total facturi din acest an.Eu am cautat pe net,poate nu suficient dar nu am gasit acest lucru.Poate stiti voi ceva?
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
CONTABIUM, Contabil

Alte discuții în legătură

Acordare discount financiar la livrare intracomunitare andreea_adomnitei andreea_adomnitei O societatea comerciala efectueaza transport intracomunitar. Dupa facturare si ulterior confirmarii de catre clientul extern a sumelor de incasat, acorda ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva - facturi emise si neincasate - firme radiate crysstianno crysstianno am mai multi debitori carora le-am livrat marfa, le-am emis factura, nu sa platit, pentru mai multe societati am titluri executorii, pentru altele nu, intre ... (vezi toată discuția)
Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)